leven met epilepsie 03 - 08 - 23

Nieuwe podcast Visie op Epilepsie over medicijnentekort

03 augustus 2023

Het medicijnentekort is al een tijd een groot probleem voor veel mensen. Helaas hebben ook veel mensen met epilepsie er last van. Het is bijvoorbeeld verstandig om hetzelfde merk medicijnen te gebruiken. Als medicijnen slecht leverbaar zijn, is dit lastig en soms zelfs onmogelijk. Dat geeft veel stress en spanning. En wat als jouw medicijnen helemaal niet meer geleverd kunnen worden?

Boyan van Merwijk (23) is apothekersassistent in opleiding. Hij krijgt in de apotheek vaak met het tekort te maken. Hij hoort aan de balie veel verhalen van verschillende patiënten want zowel de ziekenhuisapotheken als de gewone apotheken hebben te maken met tekorten. Boyan heeft zelf ook epilepsie gehad en is sinds 2021 aanvalsvrij na epilepsiechirurgie.

In deze aflevering

In deze nieuwe aflevering van de podcast ‘Visie op Epilepsie’ gaan Charlotte en Hanin in gesprek met Boyan over het medicijnentekort. Hij vertelt wat het voor zijn werk betekent en hij geeft tips over wat je het beste kunt doen bij een medicijnentekort. Maar hij praat ook over welke rol epilepsie in zijn eigen leven heeft gespeeld, zijn vrijwilligerswerk voor EpilepsieNL en hoe hij in het leven staat.

Beluister de podcast via YouTube:

Bekijk de aflevering via YouTube

Meer weten?

Lees meer over het medicijnentekort in een van onze nieuwsberichten.

Wil je in contact komen met onze jongerengroep? Mail dan naar jongeren@epilepsie.nl.

Deel dit:

Meer artikelen lees je hier