acties

Laura M’Rabet MT-lid kennis en innovatie bij EpilepsieNL

EpilepsieNL wil de kwaliteit van leven voor mensen met epilepsie verbeteren. Onze ultieme droom is epilepsie de wereld uit te helpen. Een van onze doelen is mensen met epilepsie en mantelzorgers meer regie te kunnen geven over hun leven. We willen mensen met epilepsie mee laten denken over onderzoeksagenda’s en verbeteringen in de zorg.

“Wij zijn heel blij met ons nieuwe MT-lid”, aldus directeur Joost Wijnhoud. “Laura is als mantelzorger bekend met zware epilepsie. Zij heeft een passie voor het verrichten van toegepast onderzoek en vindt niets leuker dan in onderzoek kansen zien, producten of therapieën meehelpen ontwikkelen en deze uiteindelijk gebruikt zien worden in de praktijk. In de functie van MT-lid kennis en innovatie komen haar persoonlijke ervaring en expertise mooi bij elkaar.”

Na haar studie moleculaire wetenschappen aan Wageningen Universiteit en een promotie aan de Universiteit van Utrecht, faculteit geneeskunde in de biochemie, heeft Laura haar ervaring en expertise verder uitgebouwd in toegepast onderzoek en marketing in de internationale industrie.

Laura werkte recentelijk als Business Developer en Projectmanager voor Utrecht Science Park InnovatieLab Life Science & Chemistry. Dit samen met het lectoraat Innovative Testing, Hogeschool Utrecht en het Institute of Risk Assessment Sciences, faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. Zij heeft veel ervaring in publiek-private samenwerkingen, met als voorbeeld het NWA-ORC project Virtual Human Platform for Safety Assessment. Zij heeft gewerkt als consultant en gaf inhoudelijk advies aan verschillende start-ups en MKB-bedrijven over de te volgen Research & Development strategie voor een goede claimonderbouwing van producten.

Wil je meer weten over Laura? Bekijk haar LinkedIn pagina!

Deel dit: