voorlichting

Medicijnen doneren; is dat wel mogelijk?

De recentelijke aandacht voor de tekorten van epilepsie medicijnen heeft veel losgemaakt. Er zijn mensen naar ons toegekomen die hun voorraad willen delen. Heel hartelijk dank voor het aanbieden van jouw medicijnen. Wij vinden het echt geweldig en hartverwarmend dat je op deze manier andere mensen met epilepsie wilt helpen.

EpilepsieNL is als patiëntenorganisatie gebonden aan de zorgrichtlijnen in Nederland. Dat betekent dat wij voor de afgifte en distributie van medicijnen in het bezit moeten zijn van een vergunning. Deze vergunning hebben alleen apothekers en ziekenhuizen. Volgens deze richtlijnen mogen wij op dit moment dus helaas geen rol spelen in de verdeling van jouw medicijnen.

Daarnaast heeft je apotheker in principe jou je voorraad medicijnen gegeven, omdat je ze op een gegeven moment zelf nodig zult hebben.

Heb je nog vragen hierover? Neem gerust contact met ons op via info@epilepsie.nl.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten voor mensen met epilepsie? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief. Wil je onze activiteiten financieel ondersteunen? Jouw gift is zeer welkom.

Meer over hergebruik van geneesmiddelen.

Deel dit: