onderzoek

EpilepsieNL geeft belanghebbenden een stem

Geld voor onderzoek

Van 13 t/m 19 maart is het Brain Awareness Week én in dezelfde week openen de stembussen voor de Provinciale Verkiezingen. Met een vernieuwend initiatief geeft EpilepsieNL alle bij epilepsie betrokkenen óók een stem en laat de community meebepalen welk epilepsie-onderzoek komende jaren wordt uitgezet.

Epilepsie verstoort levens

Er zijn 200.000 mensen in Nederland die direct worden geraakt door epilepsie. Elk jaar krijgen 10.000 mensen, jong en oud, te horen dat zij epilepsie hebben. Hun leven kan op ieder moment verstoord worden door een epileptische aanval. Epilepsie is nog niet te genezen en daarom is onderzoek hard nodig. Tijdens Brain Awareness Week betrekt EpilepsieNL op innovatieve wijze haar community en laat via een stemmodule mee bepalen welke onderzoeken voorrang moeten krijgen, de zogeheten doorbraakagenda.

Stemmen voor epilepsie-onderzoek

Eerder heeft EpilepsieNL met de campagne “Vertel het ons” een groot aantal onderzoeksvragen opgehaald voor onderzoek naar epilepsie, zoals ‘hoe kunnen we in de toekomst epilepsie aanvallen voorspellen?’ en ‘hoe kunnen we op individuele basis vooraf bepalen wat de juiste behandeling en eventuele bijwerkingen zijn?’. Alle ideeën die zijn binnengekomen, hebben geleid tot een lijst van 18 onderzoeksvragen. Via de stemmodule op epilepsie.nl/stemnu kan op deze 18 onderwerpen gestemd worden. De uitkomst van deze stemronde wordt meegenomen bij het samenstellen van de doorbraakagenda van EpilepsieNL. Een unieke kans dus voor betrokkenen, waarbij elke stem telt.

130-jarig bestaan

Omdat het fonds van EpilepsieNL dit jaar 130 jaar bestaat, kan virtueel gestemd worden met 130 euro: één keer 50 euro, twee keer 25 euro en drie keer 10 euro. Er kan van 8 tot en met 26 maart gestemd worden.

De stemronde is gesloten.

Deel dit:

Meer artikelen lees je hier