acties 19 - 04 - 21

Miljuschka Witzenhausen schrijft kinderbakboek met dochter

19 april 2021

Miljuschka Witzenhausen lanceert haar eerste kinderbakboek. Ze schreef dit samen met haar dochter, Felina. Omdat moeder en dochter hun plezier voor bakken graag delen, hebben ze hun 25 favoriete recepten verzameld. Het boek is exclusief verkrijgbaar via EpilepsieNL, de volledige opbrengst gaat naar meer onderzoek voor epilepsie.

De keuken is een magische plek voor Miljuschka en Felina. Daar doet de presentatrice haar telefoon en apparaten weg en beleeft het moment samen met haar dochter. Het kinderbakboek is dan ook bij uitstek geschikt voor ouders die samen met hun kind willen bakken. Maar ook zoetekauwen die zichzelf graag verwennen met wat lekkers, vinden een hoop inspiratie in dit boek.

Soms staat het leven even stil

Miljuschka Witzenhausen zit niet stil. Naast een eigen magazine, kookprogramma’s en haar werk als presentatrice, heeft ze nu ook dit bakboek samen met haar dochter geschreven. Maar het leven van haar dochter staat soms wel even stil. Felina heeft epilepsie. Op haar derde kreeg ze haar eerste aanval en sindsdien is het zoeken naar antwoorden die er nog niet zijn.

Aan de bak voor epilepsie

Felina is niet alleen. In Nederland leven 35.000 kinderen met epilepsie. Omdat 30 procent van de mensen met epilepsie last blijft houden van verstorende aanvallen, is er veel onderzoek nodig. Daarom gaat de volledige opbrengst van het kinderbakboek naar EpilepsieNL.

Epilepsie verstoort levens

Epilepsie is een verstoring in de hersenen. De impact die epilepsie op een leven heeft, gaat veel verder dan alleen de aanval. Je weet namelijk nooit wanneer de volgende komt. Dit heeft vergaande gevolgen voor de manier waarop jij je leven leidt. Even je kind ophalen van school? Even samen een taart bakken? De altijd aanwezige kans op een aanval verstoort je leven.

Deel dit: