Onderzoek betekent hoop!

Van de mensen met epilepsie heeft 30% geen baat bij de huidige behandelmethoden. Wetenschappers in heel Nederland zetten zich dagelijks in om door middel van onderzoek de levens van mensen met epilepsie te verbeteren. EpilepsieNL investeert in dit toponderzoek. We kunnen dit niet doen zonder jouw hulp. Door ons te steunen help je mee aan een mooiere toekomst voor mensen met epilepsie!

EpilepsieNL wil de komende jaren vol inzetten op doorbraken binnen het wetenschappelijk onderzoek naar behandeling en genezing van epilepsie. Maar dan wel op doorbraken die aansluiten bij de wensen en ervaringen van mensen met epilepsie. Daarom stelden we in samenwerking met mensen met epilepsie, hun naasten en professionals in 2023 de ‘Epilepsie Doorbraakagenda’ vast. De doorbraakagenda richt zich op onderzoek naar genezing en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie, met de volgende 5 speerpunten:

1. Veiligheid en zelfstandigheid

Veilig en zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Lees meer

2. Behandelingen op maat

Er zijn werkende behandelingen zonder bijwerkingen en we weten vooraf welke behandeling bij wie gaat werken. 

Lees meer

3. Een duidelijk en compleet zorgpad

Een duidelijk zorgpad waarin verschillende vakgebieden samenwerken. Niet alleen voor mensen met epilepsie, maar ook voor hun naasten.

Lees meer

4. Gezond leven

Een goede leefstijl kan de kwaliteit van leven verbeteren. Maar wat is dit voor leefstijl?

Lees meer

5. Epilepsie is te genezen

Bijvoorbeeld door middel van epilepsiechirurgie. Maar ook door het beter begrijpen van het ontstaan van epilepsie en hoe het zich ontwikkeld.

Lees meer

Ontdek meer over onderzoek

We leggen graag uit wie onze onderzoeksaanvragen beoordelen, hoe je subsidie aan kunt vragen en wat de Leerstoel epilepsie inhoudt. Ook delen we de onderzoeken die we in het verleden hebben gesubsidieerd.