onderzoek

Meerjarig partnerschap Nationale Postcode Loterij

Samenwerking

Sinds 1998 kunnen we dankzij de Postcode Loterij werken aan mooie projecten en onderzoeken. Zo is o.a. de Epilepsielijn tot stand gekomen zodat we je kunnen helpen met al je vragen over epilepsie. Daarnaast hebben we kunnen werken aan onderzoeken en hulp voor iedereen met epilepsie. Ook komende jaren kunnen we ons weer vol inzetten en maken we ons sterk voor een beter leven met epilepsie.

Joost Wijnhoud, Directeur EpilepsieNL: Wij zijn de Postcode Loterij en haar deelnemers enorm dankbaar. Samen met de Postcode Loterij realiseren we doorbraken voor mensen met epilepsie en hun naasten.

Onlangs is de samenwerking geëvalueerd, en heeft de loterij besloten de samenwerking voort te zetten.

Marieke Rodenhuis, Hoofd Goede Doelen Postcode Loterij: “EpilepsieNL zet zich in voor mensen met epilepsie: van onderzoek naar de aandoening en betere behandelingen tot innovaties om de invloed van epilepsie op iemands leven zo veel mogelijk te beperken. Wij zijn trots dat de Postcode Loterij, dankzij haar deelnemers, ook de komende vijf jaar aan deze ontwikkelingen kan bijdragen.”

 

Over de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, KWF Kankerbestrijding, AAP en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Deel dit: