leven met epilepsie

Roelof wil meer begrip voor epilepsie: ‘Het gaat om de onzekerheid’

“Ik was druk met werk en toen kreeg ik op een gegeven moment wat tintelingen in m’n handen,” vertelt Roelof Benthem, organisatie-adviseur en lid van onze RvT, vandaag aan RTV Utrecht. Het zou niet bij die tintelingen blijven: zijn epilepsie verstoort zijn geheugen.

“Wat parallel speelde is dat ik enorm sterke geheugenproblemen had. En dat had ik niet in de gaten”, vertelt hij. Gaten in het geheugen kunnen ook een symptoom van epilepsie zijn. Roelof dacht eerst een jaar kwijtgeraakt te zijn. Maar later bleken de problemen nog groter. “Ik denk dat ik in een periode van tien jaar grote gaten heb.”

Het geheugenverlies heeft ertoe geleid dat Roelof zich belangrijke momenten en mijlpalen niet meer kan herinneren. “Ik heb twee keer gerouwd voor mensen die overleden zijn.” En hoewel Roelof lang niet alles kwijtraakt, heeft het veel impact. “Uiteindelijk is het de kunst om ermee om te leren gaan”, zegt hij. “Ik heb tien stappen terug gedaan, maar ik heb wel weer een heel goed leven.”

Online collecte tot eind juni

Voor Roelof en de 200.000 Nederlanders met epilepsie collecteren we deze week aan de deur en de rest van de maand ook online. Kijk eens welke van deze geweldenaren jij kan steunen.

Verder lezen of kijken?

Lees het hele verhaal bij RTV Utrecht.

Deel dit: