• Miljuschka_Night_Walk.JPG

  Een stapje dichter bij de genezing van epilepsie

  04-11-2019

  Zaterdag 2 november vond de tweede editie van de Epilepsie Night Walk plaats. Vanuit de Landgoederij in Bunnik liepen meer dan 430 mensen de nacht tegemoet. Zij werden hiervoor gesponsord door vrienden en bekenden en haalden zo geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie.

  Lees verder
 • Bundeling van krachten voor epilepsie

  15-10-2019

  Het Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland gaan per 1 januari 2020 intensief samenwerken om meer te kunnen betekenen voor mensen met epilepsie en hun omgeving. De twee organisaties zullen met ingang van het nieuwe jaar als één organisatie opereren.

  Lees verder
 • Miljuschka Witzenhausen opent Epilepsie Night Walk

  08-10-2019

  De dochter van Miljuschka Witzenhausen heeft epilepsie. Omdat zij uit eigen ervaring weet hoe groot de impact van de aandoening is, zet zij zich in voor het Epilepsiefonds. Tijdens de Epilepsie Night Walk geeft zij het startschot. Zien we je op 2 november in Bunnik?

  Lees verder
 • innerwolf1.png

  Documentaire over epilepsie genomineerd voor Gouden Kalf

  02-10-2019

  If You Are Not There, Where Are You? (IYANTWAY) is dubbel genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. "Ik ben er even niet" voor beste lange documentaire en de virtual reality-installatie "In My Absence" voor voor beste Interactive.

  Lees verder
 • Help, mijn kind heeft epilepsie!

  01-10-2019

  Remco kreeg epilepsie toen hij 14 jaar was. De diagnose heeft zijn leven en dat van zijn omgeving behoorlijk overhoop gehaald. En dat in een toch al heftige periode: de puberteit.

  Lees verder
 • Vacature: vrijwilliger belteam (m/v) voor twee dagen per week

  30-09-2019

  Het Epilepsiefonds zoekt per direct een vrijwilliger voor het belteam (m/v) voor minimaal twee dagen per week voor de periode van september t/m mei.

  Lees verder
 • Studie mogelijk gemaakt door subsidie van het Epilepsiefonds

  14-08-2019

  Voor het eerst worden in ’s werelds meest krachtige MRI-scanner mensen met epilepsie onderzocht. Op die manier hopen onderzoekers dat ze de bron waaruit epilepsie ontstaat, kunnen opsporen bij mensen met epilepsie bij wie dat voorheen niet kon. Het is een onderzoek van neurochirurgen en neurologen van het Academisch Centrum voor Epileptologie van het Maastricht UMC+ en Kempenhaeghe. Ruim twee ton subsidie van het Epilepsiefonds maakt de studie mogelijk.

  Lees verder
 • maartje-1.png

  Waar ben je als je er even niet bent?

  13-08-2019

  Filmmaker Maartje Nevejan had als kind korte “wegrakingen”. Ze bleek last te hebben van absence-epilepsie. Nevejan besloot de bijzondere binnenwereld te onderzoeken van mensen die een absence-aanval hebben. Het eindproduct, de documentaire Ik ben er even niet, is deze zomer te zien in verschillende Nederlandse bioscopen. 13 november zal deze ook te zien zijn op NPO2.

  Lees verder
 • cameron_boyce.jpg

  Overleden Disney-acteur Cameron Boyce (20) had epilepsie

  10-07-2019

  Cameron Boyce, de 20-jarige Disney-acteur die afgelopen zondag in zijn slaap stierf, had epilepsie. Dat meldt TMZ. Zijn familie liet eerder al weten dat de jonge acteur een medische aandoening had waar hij voor behandeld werd.

  Lees verder
 • Subsidieoproep Programma Humane meetmodellen

  03-07-2019

  Het Epilepsiefonds maakt deel uit van de Gezamenlijke Gezondheidsfondsen (SGF). Op 3 juli is de eerste subsidie-oproep van het PPS-programma humane meetmodellen opengesteld. De call is een initiatief van de SGF en Health~Holland. Er wordt ook samengewerkt met ZonMw, NWO-domein TTW en Stichting Proefdiervrij.

  Lees verder
12345...11