Werken de medicijnen tegen aanvallen niet of niet goed genoeg? Dan is het ketogeen dieet mogelijk een geschikte behandeling. Kom op zaterdag 9 november 2024 naar de allereerste landelijke bijeenkomst over het ketogeen dieet bij epilepsie georganiseerd door stichting Matthew's Friends en EpilepsieNL.

Deze dag is bedoeld voor patiënten, ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s; kortom de hele familie. We bieden een boeiend en gevarieerd programma vol informatie, inspiratie, interactie en nieuwe recepten. 

Wil je meer weten over het ketogeen dieet bij epilepsie? Lees dan ons gratis uitgave. Recepten voor het ketogeen dieet kun je hier bekijken.

Hoe ziet deze dag eruit?

Bij binnenkomst kun je genieten van een kopje koffie of thee. Het programma start om 09.30 uur met een introductie door dr. Elles van der Louw, voorzitter van Matthew's Friends Nederland-Vlaanderen en dr. ir. Laura M'Rabet van EpilepsieNL.

Het ochtendprogramma staat in het teken van ketogeen dieet als behandeling en effect op gezondheid. Voor de kinderen vanaf 5 jaar wordt een kinderprogramma verzorgd.

Tijdens de lunch is er veel tijd om de diverse stands te bezoeken van sponsoren.

Het middagprogramma staat in het teken van verbinding en onderling ervaringen uitwisselen, waarvoor drie verschillende workshops worden georganiseerd waarvan je er twee kunt bijwonen.

De dag wordt afgesloten door dr. Elles van der Louw en dr. ir. Laura M’Rabet met een hapje en drankje.

Programma

 • 09.00 uur - Inloop
 • 09.30 uur - Welkom
 • 09.40 uur - Het verhaal van Koen de Boo en zijn dochter Merle
 • 09.55 uur - Voor wie is het ketogeen dieet geschikt? - Prof. dr. Lieven Lagae, hoogleraar kinderneurologie aan Universiteit Ziekenhuis Leuven in België
 • 10.15 uur - Voeding en gezondheid - Prof. dr. Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie  aan de Wageningen Universiteit
 • 11.00 uur - Line-up groepsdiscussie geleid - dr. ir. Laura M’Rabet
 • 11.30 uur - Samenvatting en huishoudelijke mededelingen - dr. Elles van der Louw
 • 11.45 uur - Lunch en bezoek aan de stands
 • 13.30 uur - Workshop ronde 1
 • 14.05 uur - Workshop ronde 2
 • 14.45 uur - Terugkoppeling vanuit de sessies door gespreksleiders
 • 15.15 uur - Afronding door dr. Elles van der Louw en dr. ir. Laura M’Rabet met een hapje en drankje


Workshops

Je kunt je aanmelden voor twee workshops. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

 1. Ketogeen dieet bij (jong) volwassenen, hoe draag je de zorg over/met elkaar - Monica de Ruijter, diëtist bij SEIN en moeder van Onno met GLUT-1.
 2. Tips & tricks voor thuis en op vakantie - Elisabeth Bastemeijer, oprichter van Keto-Cool en moeder van Naois die het ketogeen dieet volgt voor zijn epilepsie.
 3. Speed-dating; onderling in gesprek, wat houdt je bezig? Begeleiding door dr. ir. Laura M’Rabet.

Waar? 

Leerhotel het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3818 KG in Amersfoort

Wanneer?

Zaterdag 9 november 2024, van 09.00 tot 15.30 uur.

Kosten

Voor deze volledig verzorgde dag vragen wij een eigen bijdrage van €20,- per volwassene en €5,- per kind.

Aanmelding en informatie

Op dit moment kan je je nog niet aanmelden. Zet alvast de datum in je agenda en houd ons website en social media in de gaten.