Wil jij in contact komen met mensen die het antwoord hebben op een specifieke vraag, ook dan zijn wij er voor je. Er zijn verschillende ervaringsdeskundigen in onze community die je hiervoor kunt benaderen. Vind hieronder het volledige overzicht.

Epilepsiechirurgie

Een epilepsie-operatie is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. De beslissing over wel of niet opereren kan moeilijk zijn. Het helpt als je veel en goede informatie hebt: van je arts en van lotgenoten. Lotgenoten kunnen je bijvoorbeeld vertellen over hoe de onderzoeken en operatie zijn verlopen en hoe ze deze ervaren hebben. Wil je praten met iemand die zelf epilepsiechirurgie heeft gehad? Mail dan met Casper Baas.

chirurgie@epilepsie.nl

Meer informatie over epilepsiechirurgie vind je in de uitgave Epilepsiechirugie.

Nervus Vagus Stimulatie (NVS)

Via een operatie wordt een stimulator geplaatst die kleine stroomstootjes toedient aan de hersenzenuw in je hals. Dit kan het aantal aanvallen verminderen en/of ze minder heftig maken. Overweeg jij een NVS en heb je vragen? Of heb je al een NVS en wil je in contact komen met iemand die dit ook heeft? Stuur een mail naar Aleyna. Zij zal een belafspraak met je maken.

nvs@epilepsie.nl

Meer informatie over NVS vind je in de uitgave over NVS.

Jongere met epilepsie

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en heb je epilepsie? En wil je in contact komen met andere jongvolwassenen die epilepsie hebben? Stuur dan een mailtje naar onze jongerengroep. Boyan is coördinator van deze groep.

jongeren@epilepsie.nl

Meer informatie vind je op onze pagina over jongeren en epilepsie.

Ouder van een kind met epilepsie

Heeft jouw kind epilepsie? En wil je praten met een andere ouder/verzorger die ook een kind met epilepsie heeft? Stuur dan een mailtje naar Rinke. Zij zal dan een belafspraak met je maken. Rinke heeft een dochter met epilepsie.

oudersvan@epilepsie.nl

Meer informatie vind je in de uitgave over kinderen en epilepsie.

Partner van iemand met epilepsie

Heeft jouw partner epilepsie? Dat kan ook veel invloed hebben op jouw leven. Wil je praten of ervaringen delen met iemand van wie de partner epilepsie heeft? Dat kan. Stuur een mailtje naar Marc Pot, zijn vrouw heeft epilepsie. Hij zal dan een belafspraak met je maken voor in de avonduren. Op woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur kan je Marc zonder afspraak bellen op 06 2537 3437.

partners@epilepsie.nl

Ouder met epilepsie/Zwanger worden

Heb jij epilepsie en heb je de zorg voor kinderen? Heb je daar vragen over? Of wil je zwanger worden en wil je praten met iemand die al kind(eren) heeft? Stuur dan een mailtje naar Marit. Zij zal je dan antwoorden via e mail of een belafspraak met je maken. Marit heeft epilepsie en kreeg een zoontje.

oudersmet@epilepsie.nl

We hebben een uitgave over ouderschap en epilepsie en over zwanger worden met epilepsie.

PNEA: Psychogene (functionele) niet-epileptische aanvallen

PNEA lijken op epileptische aanvallen, maar zijn het niet. Ze hebben een andere oorzaak vaak ontstaan ze door psychische factoren. Heb jij PNEA en wil je in contact komen met iemand die ook PNEA heeft? Of ben je een partner van iemand die PNEA heeft? Stuur dan een mailtje naar Ilse en Jurg van de PNEA-groep. Zij maken dan een afspraak voor een gesprek wanneer het jou en hen uitkomt.

pnea@epilepsie.nl

Meer informatie vind je in de uitgave over PNEA. Er is ook een PNEA Café. Je vindt op die pagina ook de data van bijeenkomsten. 

Belasting en sociale wetgeving

In Nederland is veel geregeld en er zijn verschillende instanties waar je terecht kunt. Daarnaast zijn er veel belastingregels voor chronisch zieken. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie? Bel dan Bertho van den Berg, 036 533 86 87 of mail naar info@epilepsie.nl