Wat fijn dat jij ons helpt met de collecte en je inzet voor mensen met epilepsie. Als coördinator kun je vragen hebben. Daarom hebben we de veelgestelde vragen van coördinatoren verzameld en gebundeld op deze pagina.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met het collecteteam via collecte@epilepsie.nl of 030 634 40 63.

Hoeveel tijd kost de organisatie van de collecte mij? 

Dit is afhankelijk van het aantal collectanten die je aanstuurt. Reken op zo’n 8 tot 10 uur voor aanvang van de collecte en zo’n 3 to 4 uur na de collecteweek. De uren zijn verspreid over een aantal weken voor en circa 2 tot 3 weken na de collecte. 

Hoe kom ik aan collectanten? 

Je krijgt van ons een overzicht van de actieve collectanten in jouw collectegebied. Uiteraard mag je ook zelf collectanten werven of samen met je familie en/of kennissen collecteren. 

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats? 

De werkzaamheden vinden zo’n 4 tot 6 weken voor aanvang van de collecte plaats tot circa 2 tot 3 weken na de collecte.  

Wat wordt er precies verwacht van een collecte-coördinator? 

Je wordt, afhankelijk van het gebied waar je woont, benaderd door één van onze regiocoördinatoren of door het collecteteam zelf. Zij leggen je uit wat de werkzaamheden zijn voor het organiseren van de collecte. Uiteraard ontvang je ook nog een handleiding. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met het collecteteam.

Word ik als collecte-coördinator/wijkhoofd ook begeleid? 

Je ontvangt begeleiding vanuit het hoofdkantoor of van de regiocoördinator. Bel gerust als je ergens niet uitkomt of ondersteuning nodig hebt. Wij zijn er met zijn allen om je te ondersteunen. 

Kan ik de collectegelden nog wel afstorten? 

Er zijn nieuwe geldautomaten geplaatst voor het afstorten van muntgeld. Deze staan bij de Karwei en de Gamma. Bekijk hier de dichtstbijzijnde locatie voor jou. Lees hier de instructie voor het afstorten.
De bankbiljetten kun je via een sealbag afstorten bij de betreffende sealbagautomaten. Lees hier de instructie voor het afstorten via een sealbag.

Wil je de collecte coördineren? Meld je hier aan.