Ervaringen  uitwisselen

Epilepsiechirurgie

In deze groep kom je in contact met mensen die een operatie hebben gehad. Je hoort van ze hoe de onderzoeken en operatie zijn verlopen en hoe ze deze ervaren hebben. Je kunt ook al je vragen stellen. Een epilepsie-operatie is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. De beslissing over wel of niet opereren kan moeilijk zijn. Het helpt als je veel en goede informatie hebt: van je arts en van lotgenoten. Ook na de operatie vinden veel mensen het fijn om met anderen ervaringen te delen. Ook dat kan in de ervaringsgroep. De groep organiseert een paar keer per jaar informatiebijeenkomsten over epilepsiechirurgie. Je bent van harte welkom.

Casper Baas
chirurgie@epilepsie.nl

Cursus ‘Epilepsie de baas’

Tijdens deze cursus worden handvatten aangereikt om je een steuntje in de rug te geven en meer de regie in eigen hand te nemen. Ook is er ruimte om je persoonlijke ervaringen te delen en te leren van lotgenoten. Zowel mensen met epilepsie als ouders van een kind met epilepsie kunnen meedoen aan de cursus. Ook partners en andere familieleden zijn welkom. De cursus wordt door vrijwilligers gegeven. Zij hebben zelf epilepsie of zijn ouder van een kind met epilepsie. Ze putten uit eigen ervaring en kennis en hebben een speciale training gevolgd.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar edb@epilepsie.nl. Direct aanmelden? Klik hier. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn om te starten zal een trainer contact met je opnemen. De data staan in de agenda.

Epilepsie Cafés

Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, hun partners, ouders van een kind met epilepsie, familie en vrienden. Maar ook professionals en andere belangstellenden zijn welkom. In een gemoedelijke sfeer kun je met elkaar praten en ervaringen uitwisselen over leven met epilepsie. Geregeld zijn er artsen, verpleegkundigen, mensen uit het onderwijs of maatschappelijk werkers aanwezig om vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom in het Epilepsie Café. De toegang is gratis. De cafés zijn op verschillende plekken in Nederland. Bekijk de agenda voor meer informatie.

Fonkeldagen

Een aantal keer per jaar organiseren wij met Stichting Fonkel speciale verwendagen (fonkeldagen) in Ouwehands Dierenpark. Kinderen met epilepsie en hun broertjes en/of zusjes gaan die dag onder begeleiding leuke dingen doen in het dierenpark en het Fonkelhuis. Ouders kunnen dan ervaringen delen met andere ouders. Ook voor kinderen van ouders met epilepsie zijn er speciale dagen. Meer weten? Houd deze website en Facebook pagina in de gaten. De data voor 2023 staan in de agenda.

Belasting en sociale wetgeving

In Nederland is veel geregeld en er zijn verschillende instanties waar je terecht kunt. Daarnaast zijn er veel belastingregels voor chronisch zieken. Heb je hierover vragen of wil je meer informatie? Bel dan Bertho van den Berg, 036 533 86 87 of mail naar info@epilepsie.nl