Wetenschappelijk onderzoek bij EpilepsieNL

In 2023 heeft EpilepsieNL de eerste Epilepsie Doorbraakagenda opgesteld. Wij willen namelijk de komende jaren vol inzetten op doorbraken binnen het wetenschappelijk onderzoek. We willen ook graag dat aangevraagde onderzoekssubsidies aansluiten op deze Epilepsie Doorbraakagenda. Je leest op deze pagina meer over de doorbraakagenda en de soorten onderzoekssubsidies die EpilepsieNL heeft.

 

De Doorbraakagenda

Het samenstellen van de doorbraakagenda deden we samen met mensen met epilepsie en hun naasten, professionals zoals neurologen, onderzoekers en verpleegkundigen. Hoe we tot de agenda kwamen en welke stappen we gezet hebben, lees je hierDe Doorbraakagenda richt zich op onderzoek naar genezing van epilepsie en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie. In de Doorbraakagenda staan vijf speerpunten met onderzoeksvragen die daarbij horen. Van deze vragen hebben er zeven topprioriteit. Dit zijn de speerpunten waar EpilepsieNL zich de komende jaren op richt. Ze staan in het schema hieronder.

Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Mogelijke onderzoekssubsidies/calls

Twee soorten subsidies

In 2024 kun je als onderzoeker verschillende onderzoekssubsidies aanvragen. Dit zijn:

  • Een subsidie voor een groot onderzoeksproject met een maximaal budget van € 350.000,-.
  • Een ‘EpilepsieNL Fellowship’ van maximaal € 90.000,-. Deze is bedoeld voor een jonge onderzoeker. Hij of zij kan hierin ‘proof of concept’ studies uitvoeren en zich voorbereiden op een carrière in de wetenschap.

Lees hier meer informatie over onze jaarlijkse call voor onderzoekssubsidie of EpilepsieNL Fellowship en hoe je deze aanvraagt.

Hulp bij je projectaanvraag bij andere fondsen en subsidiegevers en hulp bij een lopend project

Behalve voor subsidies kun je ons benaderen om mee te denken bij een project dat je doet. We hebben hiervoor de volgende mogelijkheden:

  • Hulp bij je projectaanvraag bij andere fondsen en subsidiegevers.
  • Hulp bij een al lopend project waarbij je inbreng van patiënten wilt hebben.

Je leest er hier meer over.