VriendenLoterij

EpilepsieNL is één van de goede doelen van de VriendenLoterij, sinds 1998. De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt de VriendenLoterij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Meer informatie 

Nationale Postcode Loterij

Sinds augustus 2021 ontvangt EpilepsieNL een jaarlijkse bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen. De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een rechtvaardige en groene wereld waarin ze niemand uit het oog verliezen. De missie is om fondsen te werven voor goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland en bekendheid te geven aan hun werk.

Meer informatie 

Onderzoek

Dankzij de spelers van de VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij kunnen wij investeren in de oplossing voor epilepsie. Zo kunnen onze toponderzoekers zoeken naar meer begrip van wat er gebeurt in de hersenen, betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven.

Want epilepsie verstoort levens. Maar we zetten stappen. Mede dankzij de spelers van de VriendenLoterij heeft 70% van de mensen baat bij medicijnen of andere ingrepen. Maar we zijn er nog lang niet, en dus gaat de strijd door.

In totaal heeft EpilepsieNL dankzij de spelers van de VriendenLoterij € 12,1 miljoen euro ontvangen. Zo kunnen wij ons blijven inzetten voor een toekomst waarin epilepsie voorkomen en genezen kan worden en voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met epilepsie. 

Meer over de VriendenLoterij

Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse Bingotrekking kans op de hoofdprijs van € 100.000,- euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen. Daarbij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Inmiddels spelen 650.000 deelnemers mee voor 46 goede doelen en bijna 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 969 miljoen euro aan goede doelen geschonken. 

Speel mee voor EpilepsieNL

Elke maand kans maken op tienduizenden prijzen? Speel mee met de Vriendenloterij Bingo en word vriend van EpilepsieNL. Een lot kost €14,25 per trekking. Voor elke week ontvang je per lot een unieke bingokaart.

Koop een lot en steun EpilepsieNL

Of speel mee met de Nationale Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee en steun EpilepsieNL