Subsidie aanvragen aanvalsdetectieapparatuur

 

Sommige mensen met epilepsie hebben een aanvalsdetectieapparaat nodig. Deze apparaten zijn duur (€ 1.000 – € 2.000). Ze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. EpilepsieNL heeft zelf geen apparaten maar heeft een leenregeling, waarbij mensen een apparaat drie maanden via een leverancier kunnen uitproberen zodat ze zeker weten dat het bij hen werkt voordat ze hem aanschaffen. Voor mensen die het apparaat niet kunnen betalen, biedt EpilepsieNL een bijdrage in de kosten. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

  • Wij geven graag hulp die echt helpt en noodzakelijk is. Daarom verloopt de aanvraag en motivatie via een hulpverlener.
  • Het moet om een minimum inkomen gaan.
  • Onze bijdrage is aanvullend op wettelijke overheidsregelingen of andere lokale beschikbare voorzieningen. Op deze regelingen en voorzieningen moet eerst een beroep gedaan worden. Deze zijn goed vindbaar op internet. Er moet dus eerst geïnformeerd worden bij:
    • de zorgverzekering;
    • het WMO-loket/zorgloket bij de gemeente, MEE;
    • bij andere lokale noodfondsen.

Over de aanvraagprocedure

Wie kan een aanvraag indienen?

Alleen een hulpverlener met een medische achtergrond van een officiële hulpverlenende instantie, zoals een epilepsieverpleegkundige of maatschappelijk werker kan subsidie aanvragen. Een aanvraag kan niet door de cliënt zelf worden ingediend.

Een apparaat moet drie maanden uitgeprobeerd zijn voordat een aanvraag in behandeling wordt genomen. We kennen geen subsidie toe aan al aangeschafte apparaten.

Hoe vaak kun je per huishouden een aanvraag indienen?

Toekenningen zijn eenmalig per persoon of per huishouden.

Wat is de maximale vergoeding?

De vergoeding ligt tussen € 500 en € 1000. Dit hangt af van de financiële situatie. We kennen deze subsidie alleen toe aan huishoudens met een minimuminkomen.

Hoe kun je een aanvraag indienen?

Wil jij voor een cliënt een aanvraag indienen? Download dan het aanvraagformulier. Het formulier kun je met je cliënt invullen en kun je mailen met je motivatie en de andere benodigde informatie naar het mailadres op het aanvraagformulier. Alleen volledig ingevulde formulieren kunnen wij in behandeling nemen.

Behandeling en besluitvorming 

Wij streven naar een besluitvorming binnen zes weken na indienen aanvraag.