Leven met epilepsie Artikel, Download

Werken met epilepsie

De meeste mensen met epilepsie hebben werk. Als je geen aanvallen meer hebt dan kun je gewoon werken. Heb je voor het eerst aanvallen of blijf je aanvallen houden? Dan kan het anders zijn.

Bekijk ons webinar over werken met epilepsie!

Wat maak je mee in je baan als je epilepsie hebt? Hoe reageert de bedrijfsarts? Wat zegt het UWV? Waar loop je tegenaan? Ervaringsdeskundigen doen hun verhaal en experts schuiven aan met adviezen en voorstellen.

 
Uitgave

Met de groene downloadknop onderaan de pagina kun je gratis een uitgave downloaden. Hierin lees je alles wat met werk en werken en epilepsie te maken heeft. Je leest er over:

  • Of je wel of niet kunt blijven werken. Je werk moet namelijk geen gevaarlijke situaties opleveren. Soms zijn aanpassingen in je werk nodig.
  • Wat je werkgever moet doen als je je werk niet meer kunt doen. Hij of zij moet dan ‘passend werk’ voor je zoeken. Hij is dit verplicht volgens de wet.
  • Waar je aan moet denken als je ontslag krijgt of neemt.
  • Of je je epilepsie wel of niet moet noemen tijdens een sollicitatie. Het ligt eraan of je epilepsie gevolgen heeft voor het werk.
  • Soms is het met epilepsie moeilijker een baan te vinden. Of zijn er problemen op het werk. Arbeidsconsulenten en maatschappelijk werkers in een epilepsie­centrum kunnen dan helpen. Zij weten veel over werk en epilepsie. Zij weten dus waar je tegenaan kunt lopen op het werk en welke vragen je kunt hebben. Lees meer over begeleiding bij werk.