Afstortinstructie collectegeld 2022

Het afstorten van de collectegelden is veranderd en zal dit jaar anders gaan dan voorgaande jaren. De Rabobank, ABN-AMRO en ING hebben tezamen alle pinautomaten en afstortautomaten vervangen door de gele Geldautomaat. Hieronder geven wij een instructie voor het afstorten van de collectegelden.

Waar?

De afstortautomaten voor muntgeld zijn tegenwoordig te vinden bij de kassa’s van de Karwei en de Gamma. Op een enkele uitzondering na, waar geen Karwei of Gamma in de buurt is. Via de locatiewijzer van Geldmaat vind je de locaties van afstortautomaten bij jou in de buurt.

Let op: je kunt alleen afstorten met een eigen betaalpas van de ABN-AMRO, Rabobank of ING. Heb je geen pas van een van deze banken? Vraag een familielid of collectant of hij/zij een dergelijke pas heeft en mee wil om het geld af te storten.

Tips

  1. Neem de afrekenstaat mee. Het factuurnummer van de afrekenstaat moet bij het afstorten worden ingevuld als betalingskenmerk.
  2. Heb je weinig papiergeld? Wissel dit dan om voor muntgeld. Zo hoef je de biljetten niet apart af te storten via een sealbag. Heb je wel veel papiergeld (meer dan 50 euro)? Vraag dan een sealbag aan via collecte@epilepsie.nl. Als je gewend bent meerdere biljetten te ontvangen tijdens de collecte, is het mogelijk om van tevoren de sealbag aan te vragen. De instructie voor het afstorten van de sealbag ontvang je dan separaat per e-mail.
  3. Tel vooraf het geld, zodat je weet hoeveel je afstort. Dit is ter controle als de automaat hapert.
  4. Controleer goed of er geen buitenlands geld, winkelwagenmuntjes of andere onrechtmatige munten tussen zitten.
  5. Ga met twee personen het geld afstorten.
  6. Stort alle collectegelden in één keer af om extra stortingskosten te voorkomen.
  7. Stort binnen vier weken na afloop van de collecte de gelden af.

Afstortinstructie collectegeld 2022

Afstortinstructie Sealbag