Tips voor het afstorten van het collectegeld

Afstorten van het collectegeld, hier lees je onze tips!

Let op: Het afstorten van briefgeld gaat via een sealbag. Je hoeft niks toe te voegen en ook niks op de sealbag te schrijven. Pas na aanmelding van de sealbag, kun je afstorten. De vooraanmeldingen worden elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur verwerkt.

1
Stort op tijd en in één keer.

Stort binnen 4 weken na afloop van de collecte en doe het in één keer om stortingskosten te voorkomen. Vergeet de afrekenstaat niet! Het factuurnummer van de afrekenstaat moet worden ingevuld als betalingskenmerk.

2
Weinig papiergeld? Wissel het om voor muntgeld.

Zo hoef je de biljetten niet apart af te storten via een sealbag. Heb je wel veel papiergeld (> 50 euro)? Vraag bij ons een sealbag aan. Als je gewend bent meerdere biljetten te ontvangen tijdens de collecte, is het mogelijk om van tevoren de sealbag aan te vragen.

3
Tel vooraf het geld.

Zo je weet hoeveel je afstort. Dit is ter controle voor het geval de automaat hapert.

4
Controleer het geld.

Check of er geen buitenlands geld, winkelwagenmuntjes of andere onrechtmatige munten tussen zitten.

Let op: Je kunt alleen afstorten met een eigen betaalpas van de ABN-AMRO, Rabobank of ING. Heb je geen pas van een van deze banken? Vraag een familielid of collectant of hij/zij een dergelijke pas heeft en mee wil om het geld af te storten. We adviseren ook om met twee personen het geld af te storten.

N.B. Op de sealbag staat dat je dat je het afstortformulier moet toevoegen in de transparante buidel: dit hoeft NIET.

Lees hier de uitgebreide afstortinstructie voor sealbags.