Leden voor de Raad van Toezicht voor EpilepsieNL

 

Epilepsie verstoort levens. Om te zoeken naar oplossingen is EpilepsieNL dagelijks bezig met fondsenwerving en met projecten die bijdragen aan een oplossing voor epilepsie. Wil je bijdragen aan deze organisatie met een grote maatschappelijke doelstelling? Heb je bestuurlijke of management ervaring om deze goede doelen organisatie verder te laten ontwikkelen en de directeur te ondersteunen?

Voor Epilepsie NL zijn we op zoek naar energieke, actieve leden voor de Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht bestaat momenteel uit 3 leden met verschillende achtergronden. We komen daarom graag in contact met bevlogen kandidaten die zich willen inzetten voor EpilepsieNL.

Wie zoeken wij?

Als lid van de Raad van Toezicht heb je stevige politiek-bestuurlijke kennis, ervaring met stakeholdermanagement in een complexe omgeving en een relevant netwerk. Verder heb je kennis of affiniteit op het gebied van financiën, audit & control en bedrijfsmatige processen of fondsenwerving, communicatie en bestuur. Je bent kritisch en scherp in je analyse.

Van jou als kandidaat verwachten we dat je:

  • bestuurlijke kwaliteiten en ervaring hebt;
  • inzicht hebt in de eisen van ‘good governance’ en hoe deze worden toegepast;
  • academisch werk- en denkniveau hebt in combinatie met een brede maatschappelijke oriëntatie;
  • in staat bent tot onafhankelijke oordeel- en besluitvorming;
  • distantie kunt houden tot de organisatie met betrekking tot toezien en adviseren;
  • kunt functioneren als klankbord voor de directie van EpilepsieNL;
  • onafhankelijk bent ten opzichte van interne en externe belangen;
  • affiniteit hebt met de doelstellingen van de organisatie;
  • over voldoende tijd en mogelijkheden beschikt om minimaal vier maal per jaar te vergaderen met de Raad van Toezicht;
  • het akkoord vindt om deze toezichthoudende rol onbezoldigd op je te nemen. Wel ontvang je een vrijwilligersvergoeding van maximaal € 2.100,–

Meer informatie en sollicitatie

Graag ontvangen we jouw sollicitatie vóór vrijdag 16 februari 2024. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 1 maart 2024.

Je kunt reageren middels een email die je kunt richten aan  Joost Wijnhoud via joost@epilepsie.nl

Meer informatie over EpilepsieNL vind je op www.epilepsie.nl.  Je kunt ook voor verdere informatie contact opnemen met Joep Teunissen, voorzitter Raad van Toezicht, telefoonnummer 06 1049 4067.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

Epilepsie verstoort levens

30 procent van de mensen met epilepsie wordt ondanks medicijnen niet aanvalsvrij. Er overlijden jaarlijks zo’n 250 mensen aan de gevolgen van een aanval. Daarom zijn onze toponderzoekers hard op zoek naar de oplossing. Samen maken wij het leven van mensen met epilepsie beter. Jij, ik, wij. Of je het zelf hebt, iemand kent, er meer over wilt weten. Hier word je herkend, gekend en ondersteund. Hier ontmoeten wij elkaar, hier delen wij onze verhalen en onze kennis, hier halen we geld op voor toponderzoek.

Epilepsie verstoort levens. 200.000 mensen die direct worden geraakt en ruim een miljoen mensen met een partner, kind, broer of zus, ouder of collega. Deze mensen zetten zich in onder één vlag. Eén sterke beweging met maar één doel: samen het leven van mensen met epilepsie beter maken.