Komt er een
slimme camera?

Een slimme camera die ouders als Nettie rust geeft

Epilepsie van een kind kan ouders ’s nachts uitputten. Want stel je voor dat je kind een aanval krijgt zonder dat je het merkt? Het missen van een epileptische aanval kan (ernstig) letsel veroorzaken en grote gevolgen hebben. Er bestaan al aanvalsdetectie-apparaten, maar die signaleren niet altijd alle aanvallen

Over de camera

Onderzoekers werken hard aan een slimme camera die veel meer kan dan de bestaande apparatuur. Deze camera detecteert ook de meest heftige ‘tonisch-clonische’ aanvallen. De camera hoeft geen contact te maken met het kind via een band. Ook de privacy van kinderen is geborgd. En de ouders? Zij krijgen de rust waar ze zo aan toe zijn.

Zorg jij ervoor dat de camera snel beschikbaar is voor Nettie haar dochter? Met een bijdrage maak jij het verschil!

Doneer

Ik gun haar zo dat ze vrij kan zijn en zelfstandig kan leven.

Nettie: “Mijn dochter Jetske is 11 jaar. Ik gun haar zo dat ze vrij kan zijn en zelfstandig kan leven. Ik kan haar veel makkelijker loslaten als ik weet dat ik op een camera kan vertrouwen. Zo’n camera helpt haar, maar ook ons hele gezin. Want het klinkt zo klein, maar als je niet slaapt, functioneer je niet. Je kunt niet werken, eet niet goed en bent altijd moe. Ik hoop dan ook zó dat de camera er snel is.”