26 maart: Purple day

Doe jij ook mee?

Op 26 maart is het Purple day. Een internationale dag waarop de wereld paars kleurt en aandacht vraagt voor epilepsie. Zo maken we van epilepsie een zichtbare aandoening.

Doe je mee? Trek dan op 26 maart iets paars aan. Maak een foto van jouw outfit en deel deze met #purpleday. Tag ons in jouw bericht met EpilepsieNL. De leukste berichten zullen wij delen op onze socialmedia-kanalen.
Purple Day is in 2009 bedacht door de destijds 8-jarige Cassidy Megan. Over de hele wereld doen er meer dan tachtig landen aan mee.

Onderzoek blijft hard nodig

Epilepsie komt veel voor. Ongeveer 200.000 mensen hebben epilepsie. 30% van hen blijft aanvallen houden, ondanks behandeling. Epilepsie kan veel invloed op je leven hebben: een aanval komt bijna altijd onverwacht en dit kan je angstig en onzeker maken. Het kan je leven ook enorm beperken, omdat je niet meer mag autorijden of de deur niet meer uit durft. Ook is er nog veel onbekend over epilepsie. Wat is er bijvoorbeeld nodig om een aanval te kunnen voorspellen? Hoe kunnen we epilepsie genezen? Daarom is onderzoek nog steeds belangrijk, zodat het leven van mensen met epilepsie beter kan worden. Wil je hierbij helpen, iedere bijdrage is zeer welkom.