Over ons

Het Epilepsiefonds is er voor iedereen die met epilepsie te maken heeft. Al meer dan 125 jaar! We zetten ons in voor mensen met epilepsie. Dat doen we samen met duizenden vrijwilligers door het hele land.

Historie

Ruim 125 jaar geleden werd voor het eerst geld ingezameld voor de opvang en verpleging van mensen met epilepsie. Daarmee is het Epilepsiefonds het oudste gezondheidsfonds van Nederland.

Hoe het begon

Standpunten

Hoe staat het Epilepsiefonds tegenover maatschappelijke discussies? Onze standpunten laten zien hoe we over onderwerpen denken en hoe we tot een bepaalde keuze en aanpak komen.

Onze standpunten

Visie en missie

Hoe meer we van deze aandoening begrijpen, hoe beter deze kan worden behandeld en hoe eerder we epilepsie onder controle kunnen krijgen. 

Lees meer

Jaarverslagen

Wat levert uw steun op? In het jaarverslag verantwoorden wat we doen en kunt u de belangrijkste resultaten en ontwikkelingen lezen.

Lees het jaarverslag

Organisatie

Het Epilepsiefonds werkt met een klein team van vaste medewerkers en duizenden vrijwilligers. Het kantoor is gevestigd in Houten.

Lees meer over de organisatie

Vacatures

Werken bij het Epilepsiefonds? Wij zijn regelmatig op zoek naar talentvolle en ambitieuze nieuwe collega’s en stagiaires. Verder zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Werken bij het Epilepsiefonds

Voor de pers

Bekijk de meest recente persberichten van het Epilepsiefonds. Journalisten kunnen met vragen, interviewverzoeken of voor beeldmateriaal contact opnemen met de afdeling Communicatie.

Persvoorlichting

SEPA en IBAN

Per 1 augustus 2014 is het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA definitief ingevoerd en daarmee ook de IBAN-nummers, ofwel de langere bankrekeningnummers. Voor u als donateur of abonnee verandert er vrijwel niets.

Meer over SEPA en IBAN

CBF-Erkenning en ANBI

Het Epilepsiefonds heeft de CBF-Erkenning en is geregistreerd als ANBI. Dit betekent dat uw donatie verantwoord wordt besteed en aftrekbaar is van de belasting.

Uw gift verantwoord besteed

Reisgarantie

Klik hier

Klacht indienen

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te bedienen. Heeft u onverhoopt toch een klacht? Laat het ons weten. Wij nemen klachten heel serieus.

Klik hier

We kunnen uw hulp goed gebruiken!

Word vakantievrijwilliger

Sommige mensen met epilepsie kunnen niet zelfstandig op vakantie. Voor hen organiseert het Epilepsiefonds aangepaste vakantiereizen. Hiervoor zoeken wij enthousiaste vrijwilligers.

Ga jij met ons mee?

Word collectant

Draag bij aan het vinden van de oplossing voor epilepsie! Collecteer mee van 7 t/m 12 juni 2021. Met slechts 2 uur van uw tijd helpt u mensen met epilepsie al enorm!

Aanmelden als collectant

Doneren

Epilepsie is nog steeds niet te genezen. Dat moet veranderen. Doneer online, via sms of word donateur en help mee in de strijd tegen epilepsie.

Geef geld