Over EpilepsieNL

Samen maken wij het leven van mensen met epilepsie beter. Jij, ik, wij. Of je het zelf hebt, iemand kent, er meer over wilt weten. Hier word je herkend, gekend en ondersteund. Hier ontmoeten wij elkaar, hier delen wij onze verhalen en onze kennis, hier halen we geld op voor toponderzoek.

Epilepsie verstoort levens. Van 200.000 mensen in Nederland. Tijdens het boodschappen doen, klussen of onderweg naar je werk. Voor sommigen iedere dag, voor anderen eens per jaar. Maar altijd onverwacht.

En het kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je partner, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

Epilepsie verstoort levens. Maar we zetten stappen. Door de inzet van ons allemaal – al meer dan 125 jaar! – heeft 70% van de mensen baat bij medicijnen of andere ingrepen. Maar we zijn er nog lang niet, en dus gaat de strijd door.

Epilepsie verstoort levens. En dat laten we niet op ons zitten. We komen in actie en zamelen geld in voor toponderzoekers die zoeken naar meer begrip van wat er gebeurt in de hersenen, betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven.

Ook innoveren we met elkaar. We verzamelen en verspreiden slimme, praktische oplossingen, bijvoorbeeld rond eten en slapen. Innovatie die uitgaat van de kracht van mensen en zorgt dat je ook met epilepsie het meeste uit je leven haalt.

Epilepsie verstoort levens. 200.000 mensen die direct worden geraakt en ruim een miljoen mensen met een partner, kind, broer of zus, ouder of collega. Deze mensen zetten zich in onder één vlag: EpilepsieNL. Eén sterke beweging met maar één doel: samen het leven van mensen met epilepsie beter maken.

Sluit je aan.

Wij zijn EpilepsieNL

Het ontstaan van EpilepsieNL

Op 26 maart 2021 lanceerden wij EpilepsieNL, de community van iedereen die zich betrokken voelt bij epilepsie. Elk jaar is het op 26 maart Purple Day, de internationale dag van de epilepsie. Over de hele wereld kleden mensen zich die dag in het paars om aandacht te vragen voor epilepsie. Voor ons was Purple Day het perfecte moment voor de lancering van EpilepsieNL!

EpilepsieNL is ontstaan uit het samengaan van het Koninklijk Epilepsiefonds – de Macht van het Kleine en de Epilepsie Vereniging Nederland: 

Koninklijk Epilepsiefonds – de Macht van het Kleine

Het Epilepsiefonds zette zich meer dan 125 jaar in voor mensen met epilepsie. Die enorme hoeveelheid kennis en ervaring vormt voor EpilepsieNL de basis om de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie te verbeteren. We willen mensen helpen door hun onzekerheid weg te nemen en door taboes te doorbreken. Met evenementen, acties en de jaarlijkse collecte zamelen we geld in. Zo kunnen toponderzoekers op zoek naar betere en nieuwe behandelmethodes.

Epilepsie Vereniging Nederland

De Epilepsie Vereniging Nederland was gedurende vele jaren de patiëntenvereniging voor mensen met epilepsie. Sinds het samengaan in maart 2021 worden de activiteiten van de patiëntenvereniging door EpilepsieNL uitgevoerd. Wij zetten ons in voor iedereen die leeft met de gevolgen van epilepsie. Met onder meer een advieslijn waar mensen contact kunnen hebben met ervaringsdeskundigen, ontmoetingen tussen lotgenoten en door belangenbehartiging. We willen daarmee de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en hun omgeving verbeteren.

 

Epilepsie verstoort levens

Doneer nu