Zorg die bij jouw situatie past: Passende zorg

Heb je epilepsie en heb je zorg of hulp nodig? Maar weet je niet waar je moet zijn en hoe je dat aanpakt?

Neem dan de volgende stappen:
  • Overleg met je huisarts of neuroloog. Kijk samen met je arts of deze je kan doorverwijzen naar een zorgverlener die bij jouw situatie past.
  • Afhankelijk van je zorgvraag neem je contact op met je:
    • Zorgverzekeraar;
    • Zorgkantoor;
    • Gemeente.
 
Moet je voor jouw zorgvraag bij je zorgverzekeraar zijn?

Vraag dan bij je zorgverzekeraar om een zorgcoach. Alle zorgverzekeraars hebben wel een afdeling met mensen die je kunnen helpen met jouw zorgvraag. Zij geven je informatie, advies en ondersteuning.

 
Moet je voor jouw zorgvraag bij je zorgkantoor zijn?

Vraag dan bij je zorgkantoor om een cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner kan je op weg helpen en is jouw persoonlijke gids. Hij of zij is goed op de hoogte van de mogelijkheden. Ze helpen je bij het vinden van passende zorg of ondersteuning. Cliëntondersteuning van je zorgkantoor is gratis.

Lees meer over hulp door je zorgkantoor.

 
Moet je voor jouw zorgvraag bij je gemeente zijn?

Vraag dan bij je gemeente om een cliëntondersteuner. De gemeente is namelijk verplicht om gratis cliëntondersteuning voor je te regelen. Een cliëntondersteuner is onafhankelijk en heeft geen verbinding met de gemeente of een andere organisatie. Cliëntondersteuners weten welke zorg en ondersteuning je kunt krijgen en bij wie je dan moet zijn. Zij zijn er dus voor jou. Hij of zij kan je ook meer vertellen over de Wmo en je eventueel verder helpen bij een aanvraag.

Lees meer over hulp door je gemeente.

 
Wil je meer weten over de verschillende soorten hulp en zorg (domeinen)?

Kijk dan op de site van de Rijksoverheid:

 
Weet je niet bij wie je moet zijn? Loop je vast bij je gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor? Heb je een heel ingewikkelde (complexe) zorgvraag?

Dan kun je terecht bij Het Juiste Loket. Het Juiste Loket helpt mensen die hulp nodig hebben of vastlopen. De medewerker van Het Juiste Loket denkt met je mee welke stappen je kunt zetten. Hij of zij kijkt naar wie verantwoordelijk is voor welke zorg en/of ondersteuning: het zorgkantoor, de zorgverzekeraar, de gemeente of de zorgaanbieder. Het Juiste Loket regelt dus zelf geen zorg of ondersteuning maar kijkt wat nodig is voor passende zorg en kan je helpen bij problemen. Ook bij een heel complexe zorgvraag kunnen de mensen van Het Juiste Loket je verder helpen. De hulp is gratis.

Ook zorgverleners, cliëntondersteuners, medewerkers van gemeenten en zorgverzekeraars kunnen bij Het Juiste Loket terecht.

Lees meer over Het Juiste Loket.

 
Hulp nodig? Bel of mail Het Juiste Loket!

030 789 78 78

meldpunt@juisteloket.nl

 
Heb jij een zorgintensief kind met epilepsie?

Behalve de epilepsie kun je tegen tal van problemen aanlopen.

Lees meer over het zorgintensieve kind met epilepsie.