Hoop voor de toekomst!

Onderzoek neuromodulatie

 

Dr. Frans Leijten en drs. Dorien van Blooijs doen samen onderzoek naar neuromodulatie bij epilepsie. Dit is een behandeling waarbij de hersenen van mensen met epilepsie elektrisch gestimuleerd worden. 

Maar bij deze behandeling is het vaak lastig in te schatten of de elektrische stimulatie zal werken en zo ja, welke stimulatie-instellingen het beste werken. Op dit moment kan het wel twee jaar duren voor de juiste instelling is gevonden.

Dorien en Frans willen onderzoeken hoe ze vooraf kunnen voorspellen of en welke instelling bij iemand het beste werkt. Dit jaar zijn ze gestart met een onderzoek dat EpilepsieNL mogelijk maakt. Over dit onderzoek maakten we een podcast, deze beluister je hieronder.

 

Beluister de podcast met Frans & Dorien

Dorien: ”De meeste patiënten willen van hun medicijnen af. Want het doet veel met hun hersenen; ze worden trager en sneller geïrriteerd. Het helpt veel mensen als we daar een oplossing voor kunnen vinden: met een nieuwe behandeling, iets anders dan die medicijnen.”

Draag bij aan onderzoek naar epilepsie

Wil je onderzoek steunen? Samen gaan we in de aanval en halen we geld op voor onderzoek naar deze verstorende aandoening. Help je ook mee?

Lever een bijdrage