• Coronavirus en epilepsie

  16-03-2020

  Lees verder
 • Leveringsproblemen medicijnen tegen epilepsie

  11-02-2020

  Het Epilepsiefonds vraagt aandacht voor de ernstige situatie rond de levering van anti-epileptica. Door de productie- en leveringsproblemen bij fabrikanten komen veel mensen met epilepsie in de problemen. Dankzij hun medicijnen kunnen zij goed functioneren in de maatschappij, maar wisseling van medicijnen kan direct aanvallen tot gevolg hebben en zelfs levensbedreigend zijn. Het Epilepsiefonds maakt zich zorgen over dit medicijntekort en adviseert om bij het wisselen van medicatie altijd met de neuroloog te overleggen.

  Lees verder
 • Wereldwijde aandacht voor epilepsie

  10-02-2020

  Vandaag, maandag tien februari, is het Internationale Epilepsie Dag. Deze dag is een globaal evenement dat jaarlijks gevierd wordt, om meer bewustzijn rondom epilepsie te creëren. Het Epilepsiefonds moedigt mensen aan om hun verhaal online te delen, om de onderbelichte aandoening in zichtbaarder te maken.

  Lees verder
 • cheque-2020-middel.png

  Epilepsiefonds ontvangt prachtig bedrag van Vriendenloterij

  09-02-2020

  Afgelopen donderdag mocht Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds, een prachtig bedrag van de VriendenLoterij in ontvangst nemen. In 2019 is er door de spelers van de VriendenLoterij maar liefst € 742.986,– bijeen gespeeld.

  Lees verder
 • Screenshot_2020-03-17_at_12.12.58.png

  De rol van verouderingsprocessen bij epilepsie

  31-01-2020

  Het Epilepsiefonds subsidieert jaarlijks veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken. In één van de studies die in 2020 start, wordt de rol van verouderingsprocessen bij epilepsie onderzocht en geprobeerd deze terug te draaien. Het doel is om de mechanismes die betrokken zijn bij epilepsie beter te begrijpen en nieuwe manieren te vinden om mensen met epilepsie te behandelen.

  Lees verder
 • logo_cafe.png

  Epilepsie Cafés in 2020

  07-01-2020

  Het Epilepsie Café, de ontmoetingsplek voor mensen met epilepsie en hun naasten, is per 1 januari 2020 overgenomen door het Epilepsiefonds als onderdeel van de samenwerking met de Epilepsie Vereniging Nederland.

  Lees verder
 • ef-en-evn.png

  Bundeling van krachten voor mensen met epilepsie

  18-12-2019

  Het Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) gaan per 1 januari 2020 intensief samenwerken om meer te kunnen betekenen voor mensen met epilepsie en hun omgeving. Woensdag 18 december om 16.30 uur tekenen beide partijen de overeenkomst en is de nieuwe epilepsie-organisatie een feit.

  Lees verder
 • Miljuschka_Night_Walk.JPG

  Een stapje dichter bij de genezing van epilepsie

  04-11-2019

  Zaterdag 2 november vond de tweede editie van de Epilepsie Night Walk plaats. Vanuit de Landgoederij in Bunnik liepen meer dan 430 mensen de nacht tegemoet. Zij werden hiervoor gesponsord door vrienden en bekenden en haalden zo geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie.

  Lees verder
 • Miljuschka Witzenhausen opent Epilepsie Night Walk

  08-10-2019

  De dochter van Miljuschka Witzenhausen heeft epilepsie. Omdat zij uit eigen ervaring weet hoe groot de impact van de aandoening is, zet zij zich in voor het Epilepsiefonds. Tijdens de Epilepsie Night Walk geeft zij het startschot. Zien we je op 2 november in Bunnik?

  Lees verder
 • innerwolf1.png

  Documentaire over epilepsie genomineerd voor Gouden Kalf

  02-10-2019

  If You Are Not There, Where Are You? (IYANTWAY) is dubbel genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. "Ik ben er even niet" voor beste lange documentaire en de virtual reality-installatie "In My Absence" voor voor beste Interactive.

  Lees verder