• Onderzoek van start dankzij online collectanten

  13-07-2020

  De online collectanten van het Epilepsiefonds haalden samen € 121.620 op. Daar zijn we ontzettend trots op. Vooral omdat onze vrijwilligers niet langs de deuren konden door de corona-maatregelen, maar velen van hen toch in actie kwamen en een digitale collectebus aanmaakten. Dankzij deze prachtige opbrengst en een vruchtbare samenwerking met Stichting Dravetsyndroom gaan we in 2020 twee belangrijke onderzoeken financieren.

  Lees verder
 • Overleden: vrijwilliger Paul

  06-07-2020

  Tot ons verdriet vernamen wij het bericht dat onze vrijwilliger, Paul van der Zanden, begin juni is overleden. Hij heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet voor mensen met epilepsie. Zo liep hij meerdere jaren mee als collectant, ging hij als begeleider mee met de vakantiereizen en organiseerde hij mede de gespreksgroepen voor partners van mensen met epilepsie. De directie van het Epilepsiefonds en het bestuur van de Epilepsie Vereniging condoleren zijn familie en nabestaanden met hun verlies.

  Lees verder
 • Epilepsiefonds haalt ton op met online collecte

  11-06-2020

  De online collectanten van het Epilepsiefonds haalden samen meer dan een ton op tijdens de digitale collecteweek. Collecteren kan nog tot 30 juni, dus de teller loopt nog steeds op. Vanwege de corona-maatregelen konden collectanten dit jaar niet langs de deuren, maar gelukkig konden zij via epilepsie.nl/collectebus een digitale collectebus aanmaken. Wel zo veilig.

  Lees verder
 • Miljuschka Witzenhausen en Erwin Koeman collecteren voor Epilepsiefonds

  03-06-2020

  Miljuschka Witzenhausen en Erwin Koeman zetten zich in tijdens de digitale collecte van het Epilepsiefonds. Omdat er dit jaar geen collectanten van het Epilepsiefonds langs de deuren kunnen, dragen ze op deze manier hun steentje bij. Als ouders van kinderen met epilepsie, weten beide BN’ers hoeveel impact epilepsie op je leven heeft. “Je bent er eigenlijk de hele dag mee bezig.”

  Lees verder
 • Geef ook aan de digitale collectant!

  02-06-2020

  De collectanten van het Epilepsiefonds gaan dit jaar niet met hun collectebus langs de deuren. “Dit was een onvermijdelijk besluit”, vertelt Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds. “De collecteweek, van 1 tot en met 6 juni, is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds om geld om te halen voor wetenschappelijk onderzoek. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren, maar dan veilig vanuit huis.”

  Lees verder
 • Digitale collecteweek start 1 juni

  28-05-2020

  Volgende week start de collecteweek van het Epilepsiefonds. Collectanten gaan dit jaar niet met hun collectebus langs de deuren, omdat het fonds veiligheid voorop stelt. “Dit was geen eenvoudig besluit”, vertelt Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds. “De collecteweek is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren, maar dan vanuit de veiligheid van hun eigen huis.”

  Lees verder
 • Collecteweek Epilepsiefonds gaat digitaal

  28-04-2020

  Er is veel veranderd in onze samenleving om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij hebben als stichting dan ook een onvermijdelijke beslissing moeten nemen over onze huis-aan-huiscollecte. Wij kunnen onze collectanten niet vragen dit jaar langs de deuren te gaan. Dit vinden we voor onze achterban heel erg jammer! Hier vertellen wij u graag meer over.

  Lees verder
 • Joost Wijnhoud nieuwe directeur Epilepsiefonds

  01-04-2020

  Op 1 april is Joost Wijnhoud gestart als directeur van het Epilepsiefonds. Joost Wijnhoud volgt Martin Boer op die na 18 jaar dienst afscheid neemt en met pensioen gaat.

  Lees verder
 • Gevolgen coronavirus voor voortgang activiteiten en bereikbaarheid

  24-03-2020

  Het coronavirus treft ons allemaal. Ook bij het Epilepsiefonds volgen we de ontwikkelingen op de voet. Maar ondanks de overheidsmaatregelen blijven we ons volledig inzetten voor mensen met epilepsie en hun naasten. Want dat blijft, ook in deze tijd, hard nodig.

  Lees verder