• Stap over van zorgverzekering én doneer aan het Epilepsiefonds

  13-11-2020

  Twee studenten uit Delft zaten tijdens de eerste lockdown niet stil... Tom Schuurmans en Dennis Botman creëerden in een paar maanden tijd een online platform waarmee je tijdens het overstappen van zorgverzekering zonder enige kosten ook een goed doel steunt. “Zo kun je op de meest eenvoudige manier ooit doneren aan een goed doel. Zonder dat dit kosten met zich meebrengt voor zowel het goede doel als de donateur!”, legt het tweetal uit.

  Lees verder
 • miljushka_shoot1.jpg

  Miljuschka veilt foto uit Het Perfecte Plaatje

  10-11-2020

  Toen de kans zich voordeed om mee te doen met Het Perfecte Plaatje, hoefde Miljuschka Witzenhausen geen twee keer na te denken. Ze greep de kans met beide handen aan en heeft aangegeven voor eerlijke foto’s te gaan, zonder trucage. “Eens even kijken of mij dat net zo goed afgaat als koken”, aldus de televisiekok op Instagram.

  Lees verder
 • DSC_0295.jpg

  ICE Endex reikt cheque van 5.000 euro uit

  26-10-2020

  Op donderdag 22 oktober heeft ICE Endex een cheque ter waarde van 5.000 euro uitgereikt aan het Epilepsiefonds. De cheque is overhandigd door Wouter de Klein, Commercial Director van ICE Endex. Samen met zijn dochter, Marte, overhandigde hij de cheque aan Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds.

  Lees verder
 • 20201001_142408.jpg

  Het proefschrift van Bart van den Munckhof

  07-10-2020

  Lees verder
 • riley1.jpg

  Tamara in actie voor haar zoon, Riley (8)

  30-09-2020

  Twee jaar geleden hadden Tamara en haar man een tienminutengesprek op de school van haar zoon, Riley. Hij zat toen in groep twee. Tamara: “Riley speelde op de gang terwijl wij met zijn juf in gesprek waren. Opeens vloog de deur open en riep een andere moeder paniekerig: ‘je kind, je kind!’

  Lees verder
 • novi9.jpg

  Nathalie in actie voor haar dochter, Novi (1)

  17-09-2020

  Novi (1) kreeg haar eerste epileptische aanval toen ze pas zes maanden oud was. Haar moeder, Nathalie, gaf op de bank een avondflesje. “Opeens begon Novi te trillen, ze werd lichamelijk wat onrustig. Ik keek haar aan, haar ogen draaiden weg. Toen ik geen contact met haar kon maken, raakte ik in paniek.” Gelukkig kwam Novi zelf weer uit de aanval. Nathalie liet haar dochter meteen onderzoeken en al snel bleek: epilepsie.

  Lees verder
 • LR-Hoofdfoto_Betekenisweek_2020_-_gemaakt_door_Esther_Malmberg_Fotografie.jpg

  Gratis op de foto tijdens de Betekenisweek

  02-09-2020

  Reeds drie keer eerder vond de Betekenisweek van het Moment Design Collectief plaats. Een hartverwarmende week, waarbij mensen met een ingrijpende ziekte of aandoening de kans krijgen even onbezorgd te genieten met die ene speciale persoon, die er altijd voor hen is. Dit doen we tijdens een indrukwekkende fotosessie. De vele ontroerende reacties hebben de fotografen doen besluiten, om ook dit jaar weer gezamenlijk 50 fotosessies door heel Nederland weg te geven.

  Lees verder
 • In_actie_rick.jpeg

  Katwijkers rennen anderhalve marathon over het strand

  01-09-2020

  Uitgeput kwamen Rick, Lars en Gideon over de finish, nadat zij samen 180 kilometer over het strand hadden gerend. Met deze loodzware actie hebben ze een prachtig bedrag voor het Epilepsiefonds bij elkaar gerend. “We hopen dat we anderen inspireren om ook op een unieke manier iets bij te dragen.”

  Lees verder
 • Omgaan met gedragsproblemen door Dravetsyndroom

  25-08-2020

  In Nederland hebben ongeveer 200 kinderen en volwassenen het Dravetsyndroom. Een zeldzame genetische aandoening, waarbij meestal moeilijk behandelbare epilepsie en gedragsproblemen voorkomen. De behandeling is gericht op het verminderen van de epileptische aanvallen. “Maar soms hebben juist de gedragsproblemen meer impact op de kwaliteit van leven”, vertelt klinisch geneticus Eva Brilstra. Het Epilepsiefonds steunt samen met o.a. Stichting Dravetsyndroom een onderzoek van UMC Utrecht naar de factoren die deze gedragsproblemen kunnen versterken of verminderen. Zodat ouders en gezinnen betere ondersteuning krijgen.

  Lees verder
 • 67-2.jpg

  Hoe ontstaat temporaalkwabepilepsie?

  24-08-2020

  Met steun van het Epilepsiefonds duikt Jeroen Pasterkamp dieper in de wereld van het DNA, zodat er in de toekomst een alternatieve behandeling – of zelfs genezing – komt voor temporaalkwabepilepsie. Hij legt uit: “Bij het ontstaan van temporaalkwabepilepsie speelt het hersencentrum voor taal en geheugen (de hippocampus) een grote rol. Bij ongeveer 30% van de mensen met deze vorm van epilepsie slaan medicijnen niet aan, waardoor zij aanvallen houden. Je kunt dan alleen nog de hippocampus verwijderen. Maar dat is een gevaarlijke operatie die niet altijd effectief is en waarvoor niet iedereen in aanmerking komt. Daar wil ik iets aan doen en daarom gaan we uitzoeken hoe temporaalkwabepilepsie ontstaat.”

  Lees verder