In beweging: jaarverslag 2021

In 2021 had de wereld nog altijd te maken met de Corona-pandemie waardoor de bewegingsruimte van ons allemaal letterlijk werd beperkt. Ook die van EpilepsieNL. In 2021 konden daardoor niet alle activiteiten doorgang vinden zoals wij deze graag zouden zien.

Ondanks deze beperkte bewegingsvrijheid geven we aan dit jaarverslag het thema ‘Beweging’. Die term typeert het jaar voor ons. We bewogen ons naar nieuwe manieren en andere inspanningen om onze doelen te realiseren.

Samen in de aanval

Joost Wijnhoud: 'Terugkijkend was 2021 het jaar van koers zetten en meer in beweging komen. Vanuit twee organisaties de volgende stappen zetten richting het bouwen van een nieuwe organisatie, EpilepsieNL. We wisten waar we heen wilden: de activiteiten van het Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland laten samenkomen. Op een inspirerende manier communiceren en fondsen werven. Wat ik merk is dat steeds meer mensen bereid zijn zich bij ons aan te sluiten om te helpen, zodat de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en hun omgeving continu verbetert. We gaan komend jaar weer, met zoveel mogelijk mensen, samen in de aanval om oplossingen voor mensen met epilepsie te realiseren en steeds meer onzekerheden weg te nemen!'

Verbonden: jaarverslag 2020

In 2020 viel de wereld ineens stil. Onverwacht. Eigenlijk net als bij epilepsie. Dat verstoort levens. We lieten ons niet ontmoedigen, maar kwamen in actie. Net zo verbonden met elkaar, maar wel anders. Online, op afstand. Voor jou en met jou. Samen maken we het leven van mensen met epilepsie beter.

Onszelf opnieuw uitvinden

Joost Wijnhoud: “Wat een bizar jaar. In april 2020 begon ik als nieuwe directeur. Heel veel kon niet. Dus moesten we creatief zijn, en onszelf opnieuw uitvinden. Van binnen naar buiten, en nieuwe verbindingen maken met iedereen die te maken heeft met epilepsie. Daar hebben we eerste stappen in gezet en gaan we in 2021 mee door! Werk jij mee aan een betere toekomst?”

2020 in vogelvlucht? Lees dan ons publieksjaarverslag 2020.

Wil je alles weten? Lees dan ons uitgebreide jaarverslag 2020 inclusief de jaarrekening.

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2016