Tegenwoordig zie je ze overal, QR-codes. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook wij maken er gebruik van. Tijdens de collecteweek kunnen mensen ook geld geven via de iDEAL QR-code op onze collectebussen.

Hoe werkt collecteren met een iDEAL QR-code?

Het zal geen verrassing voor je zijn: steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Daarom zijn onze collectebussen voorzien van een iDEAL QR-code. Zo kunnen mensen makkelijk met hun mobiele telefoon geven. Geen gedoe met kleingeld meer. En het scheelt ook nog eens tillen!

Eenmalig, veilig en anoniem

Heeft iemand geen contant geld in huis? Geen probleem! Via de QR-code op je collectebus kan men eenmalig, veilig en anoniem doneren. Dit kan op drie manieren: 

  1. Via de bankapp. 
  2. Via de camera op de mobiele telefoon. 
  3. Of via de QR-code scanner app. 

Het bedrag op het scherm is makkelijk aan te passen, maar moet minimaal één euro zijn. Bekijk hieronder het filmpje over collecteren met de QR-code.

Zo werkt de QR-code

Wanneer krijg ik een gepersonaliseerde QR-code?

Via je collectecoördinator ontvang je jouw gepersonaliseerde iDEAL QR-code, die al over de standaard QR-code op jouw collectebus is geplakt. Alle donaties die jij ophaalt met jouw persoonlijke QR-code worden bij jouw opbrengst opgeteld.

Loop je zelfstandig als collectant met een (kartonnen) QR bus, dan is deze gepersonaliseerd met je eigen iDEAL QR-code. Deze (kartonnen) bus wordt een week voor de collecte naar je toegestuurd.

NB. Met de kartonnen bus haal je geen contant geld op!

Is ook je e-mailadres bij ons bekend? Dan ontvang je vlak voor de collecte je eigen opbrengstenpagina per mail. Via deze pagina kun je gedurende de collecteweek alle donaties volgen die via jouw QR-code binnenkomen.
Opmerking: Om de privacy van de gever te waarborgen kun je alleen het bedrag inzien.