”Ik gun iedereen een oplossing voor zijn of haar epilepsie.”

Even in gesprek met Maxime en Julia. Ze hebben een eigen kanaal over hun leven met epilepsie en wat ze allemaal meemaken. Twee bijzondere dames die opgroeien met epilepsie.

19 januari 2022

”Wij willen meer bekendheid voor epilepsie. Mensen denken vaak alleen aan de grote aanvallen en dat het heel heftig is. Ja, die zijn er ook! Ik heb het zelf niet heel heftig. Meestal krijg ik ieder half jaar een aanval,” zegt Julia. ”Maar Maxime heeft veel vaker een aanval. En bij haar uit het zich heel anders. Er zijn zoveel verschillende soorten aanvallen.”

”Maxime en ik zijn zo verschillend in onze epilepsie. Hoe verschillend het kan zijn in hoe het zich uit is moeilijk te begrijpen voor mensen. Vaak weet men niet dat ik bijvoorbeeld de hele dag misselijk kan zijn na één aanval. Of dat ik een week lang vermoeid kan zijn. Echter is dit niet altijd het geval en voel ik me soms gewoon goed na een aanval. Dit is lastig te bevatten voor mensen. Of waar en hoe ik er verder die dag of week last van kan hebben…”

”Mensen zeggen ook heel vaak of snel: kun je geen hersenoperatie krijgen om er van af te komen? Maar nee, bij mij is dat geen oplossing,” zegt Maxime. ”Ik slik al heel lang 8,5 pil per dag en nog steeds krijg ik aanvallen. Er is nog geen specifieke oplossing voor mijn epilepsie. Ik weet ook dat ik niet in aanmerking kom voor hersenchirurgie. Echter is de oorzaak bij veel mensen nog niet bekend. Ik gun andere mensen met epilepsie duidelijkheid en dat ze er door middel van onderzoek achter komen wat wél mogelijk is.”

”Ik denk dat als er meer onderzoek naar epilepsie wordt gedaan en er meer bekendheid voor epilepsie komt, er vanzelf meer begrip ontstaat in de samenleving.” Daarom is het van belang dat er ook dit jaar zo veel mogelijk mensen gaan collecteren en geld ophalen voor EpilepsieNL.

Help jij ook mee? Meld je hier aan als collectant!

Het verhaal van Juul en Max in beeld