“Zoveel mensen die meelopen. Dat maakt indruk.”

Martijn deed mee aan de EpilepsieLoop voor Jesper.

14 februari 2023

Ze staan enthousiast op de foto. Team Jeppie bij de EpilepsieLoop. De aanleiding om mee te doen was heftig. Hun goede vriend en voetbalmaatje Jesper Timmerman was kort daarvoor plotseling overleden aan een epileptische aanval. Hij was bijna achttien. De vriendenclub liep mee om via sponsoren en donaties geld in te zamelen voor EpilepsieNL. En ze renden die zaterdag rond met collectebussen. Martijn van Oosterum was erbij.

“Jesper en ik kenden elkaar van de voetbalclub SC Hoevelaken. Met hem kon je lachen. Hij was stoer en ook vriendelijk. Duidelijk aanwezig en ook behulpzaam. Hij was het allemaal. Wij wisten als vriendenclub dat hij epilepsie had maar het ging eigenlijk best goed. Hij vertelde dat hij misschien kon minderen met zijn medicijnen.”

In de zomer van 2022 ging het onverwacht mis. Jesper kreeg een grote epileptische aanval waar hij niet meer van bij kwam. Dit soort aanvallen zijn zeldzaam maar voor familie en vrienden verschrikkelijk om iemand zo te verliezen.

Martijn: “Vanuit de vriendenclub en van de kring rond zijn ouders kwam al snel het plan om mee te doen aan de EpilepsieLoop. Dat deden we voor Jesper en ook om zo geld op te halen voor onderzoek zodat epilepsie nog beter behandeld kan worden. Er werden T-shirts gedrukt met ‘team Jeppie’ erop en we gingen er met een grote groep naartoe. Ik weet nog dat ik daar aankwam en zag hoeveel mensen er meeliepen. Dat maakte indruk. De impact die epilepsie heeft op levens van mensen was groter dan ik zelf wist. Het was goed dat we ons steentje konden bijdragen door geld in te zamelen via de loop en met de collectebus.