”Ik raakte in paniek. Mijn kind was weg.”

Anne Kien (46) is ambassadeur van EpilepsieNL en had een zoon met epilepsie. Lees hieronder het verhaal van Anne en Matthijs.

Anne en Matthijs

17 januari 2022

 

Eerste aanval

‘Op zijn zesde kreeg Matthijs zijn eerste zware epileptische aanval. Ik hield hem vast, maar kon hem totaal niet bereiken. Ik raakte in paniek; mijn kind was weg. Het leek of hij alleen nog een lege huls was.’

Hersenoperatie

Aan Matthijs is op het eerste gezicht niets te zien. Maar zes jaar geleden is in een operatie zijn linker hersenhelft uitgezet. ‘Matthijs had vierentwintig uur per dag aanvallen. Het is verschrikkelijk om je kind een aanval te zien hebben, zonder dat je iets kunt doen. Sinds zijn linkerhersenhelft “uit” is, is hij aanvalsvrij. Hij kreeg de kans om opnieuw te beginnen en ik kreeg mijn zoon terug.’

Verder met de helft

Anne is moeder van twee kinderen, is zelfstandig ondernemer en heeft al twee boeken geschreven. Haar eerste boek, ‘Zonder meer zonder maar’, over het leven met een kind met een beperking is eind 2015 uitgebracht. In haar tweede boek, ‘Verder met de helft’, beschrijft Anne de intense weg die het gezin heeft afgelegd richting epilepsiechirurgie.

Collecteren voor EpilepsieNL

Matthijs is aanvalsvrij, maar in Nederland zijn er vele tienduizenden mensen wiens epilepsie niet of onvoldoende onder controle is. Daarom gaan wij ieder jaar samen in de aanval en collecteren wij ook dit jaar weer. Help jij ook mee als collectant? Meld je hier aan als collectant!