EpilepsieNL x De Koninklijke Munt

Limited edition EpilepsieNL munt

In 2021 lanceerden wij EpilepsieNL, ontstaan uit het samengaan van het Koninklijk Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland. Al 130 jaar zetten wij ons in voor mensen met epilepsie en hun omgeving. En de strijd gaat door! Onderzoek naar epilepsie en meer zichtbaarheid voor de aandoening zijn nog steeds hard nodig. Daarom heeft de Koninklijke Nederlandse Munt in samenwerking met EpilepsieNL een limited edition EpilepsieNL munt gelanceerd. Zo willen we samen de zichtbaarheid voor epilepsie vergroten. Het is een unieke uitgifte met twee penningen, zie de afbeelding. Op de linker penning zie je de hersenen van een persoon zonder epilepsie. En op de rechter penning worden de verstoringen in de hersenen bij iemand met epilepsie uitgebeeld. Er is maar een beperkt aantal stuks beschikbaar. Dus wees er snel bij! 

Over de Koninklijke Nederlandse Munt

Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie.

De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. Het bedrijf is sinds 2020 gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten.

Lees meer