Collecteweek!

In 2021 is de collecteweek van het Epilepsiefonds van 7 t/m 12 juni. In die week gaan duizenden vrijwilligers de deuren langs om geld om te halen met de traditionele groene bus. Wil jij ook een handje helpen? Meld je dan aan als collectant via epilepsie.nl/collectant!

Hoe kunt u helpen?

Collectevrijwilligers kunnen we altijd gebruiken! Meld u aan als collectant, collecteleider of regiocoördinator. Ook een maatschappelijke stage is mogelijk.

Word collectevrijwilliger

Help mee!

Collectevrijwilligers kunnen we altijd gebruiken! Meld u aan als collectant, collecteleider of regiocoördinator.

Klik hier

Digitaal collecteren

Wij collecteren dit jaar online! Maak jij ook een digitale bus aan? Op deze pagina vind je alle informatie en tips die je nodig hebt.

Bekijk onze tips!

Tips voor jou als digitale collectant

Online collecteren is nieuw voor ons allemaal. Daarom is het verstandig eerst even te oefenen. Bijvoorbeeld door de eerste keer dat jij je collectebus deelt, dit met iemand in je directe omgeving te doen. Dat zou je moeder kunnen zijn, of je echtgenoot of kind. Zo weet je zeker dat het goed werkt, voordat je andere mensen benadert.

Bekijk onze tips!

Materialen

Hier vind je materialen om je te helpen bij het organiseren van de digitale collecte.

Klik hier

Collectenieuws

Hier vind je het laatste nieuws over de collecte van het Epilepsiefonds, en lees je inspirerende verhalen van onze collecte-vrijwilligers.

Klik hier

Wat gebeurt er met het geld uit de collectebus?

Jouw hulp als collectant is enorm belangrijk. Mede dankzij jou kan het Epilepsiefonds zich blijven inzetten voor mensen met epilepsie. In het filmpje via de onderstaande link laten wij zien waarom jouw inzet onmisbaar is!

Wat gebeurt er met de collecteopbrengst?

Collecteren met kinderen

Jong geleerd is oud gedaan. Gaat u ook samen met uw kind collecteren? Leuk! Op deze pagina vindt u materialen om het collecteren samen met uw kind zo gezellig mogelijk te maken.

Klik hier

Voor collecteleiders

Zonder collectevrijwilligers kan het Epilepsiefonds niet bestaan. Hier vindt u een overzicht van de regio- en stadscoördinatoren per provincie.

Informatie voor collecteleiders

Video's

Je zult dit jaar geen collectanten van het Epilepsiefonds aan je deur treffen. Wij collecteren namelijk online. Wel zo veilig. Bekijk onze video's en deel ze online!

Klik hier

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik als collectant laten zien dat ik van het Epilepsiefonds ben?

  Er zijn twee mogelijkheden. U hebt een collectebus gekregen: • met een sticker op de bus met het logo van het Epilepsiefonds. Op deze sticker staan uw gegevens en die van uw collecteleider geprint. • met een legitimatiekaartje aan de collectebus waarop uw gegevens en die van uw collecteleider zijn geschreven. Op het kaartje staat het logo van het Epilepsiefonds.

 • Waarom houdt het Epilepsiefonds een collecte?

  Het Epilepsiefonds ontvangt geen subsidie van de overheid. Wij zijn dus afhankelijk van giften van mensen en bedrijven. Het geld uit de collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor het fonds. De opbrengst van de collecte gebruiken we voor het financieren van onderzoek, voorlichting, hulpverlening en vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

 • Waarom is de collecte altijd eind mei/begin juni?

  Wij stellen de collecteweek niet zelf vast. Dat doet Stichting Collecteplan, de organisatie die ieder jaar de collecteagenda opstelt voor de diverse fondsen die het CBF-keurmerk hebben. De collecte van het Epilepsiefonds is altijd eind mei/begin juni en is te vinden in het collecterooster.

 • Wat gebeurt er met het geld dat is opgehaald tijdens de collecte?

  Het geld uit de collecte wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, hulpverlening en aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.