Collecteweek!

In 2020 is de collecteweek van het Epilepsiefonds van 1 t/m 6 juni 2020. Tienduizenden collectevrijwilligers gaan op pad voor mensen met epilepsie. De nationale collecte is en blijft de belangrijkste bron van inkomsten van het Epilepsiefonds. Hulp bij de organisatie kunnen we altijd gebruiken!

Hoe kunt u helpen?

Collectevrijwilligers kunnen we altijd gebruiken! Meld u aan als collectant, collecteleider of regiocoördinator. Ook een maatschappelijke stage is mogelijk.

Word collectevrijwilliger

Collectenieuws

Lees hier het laatste nieuws over de collecte van het Epilepsiefonds. Rondom de collecteweek vraagt het Epilepsiefonds met een campagne extra aandacht voor epilepsie.

Nieuws over de collecte

Voor collecteleiders

Zonder collectevrijwilligers kan het Epilepsiefonds niet bestaan. Hier vindt u handige informatie en hulpmiddelen voor de organisatie van de collecte in uw wijk of woonplaats.

Informatie voor collecteleiders

Wat gebeurt er met het geld uit de collectebus?

Uw hulp als collectant is enorm belangrijk. Mede dankzij u kan het Epilepsiefonds zich blijven inzetten voor mensen met epilepsie. In het filmpje via de onderstaande link laten wij zien waarom uw inzet onmisbaar is!

Wat gebeurt er met de collecteopbrengst?

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik als collectant laten zien dat ik van het Epilepsiefonds ben?

  Er zijn twee mogelijkheden. U hebt een collectebus gekregen: • met een sticker op de bus met het logo van het Epilepsiefonds. Op deze sticker staan uw gegevens en die van uw collecteleider geprint. • met een legitimatiekaartje aan de collectebus waarop uw gegevens en die van uw collecteleider zijn geschreven. Op het kaartje staat het logo van het Epilepsiefonds.

 • Waarom houdt het Epilepsiefonds een collecte?

  Het Epilepsiefonds ontvangt geen subsidie van de overheid. Wij zijn dus afhankelijk van giften van mensen en bedrijven. Het geld uit de collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor het fonds. De opbrengst van de collecte gebruiken we voor het financieren van onderzoek, voorlichting, hulpverlening en vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

 • Waarom is de collecte altijd eind mei/begin juni?

  Wij stellen de collecteweek niet zelf vast. Dat doet Stichting Collecteplan, de organisatie die ieder jaar de collecteagenda opstelt voor de diverse fondsen die het CBF-keurmerk hebben. De collecte van het Epilepsiefonds is altijd eind mei/begin juni en is te vinden in het collecterooster.

 • Wat gebeurt er met het geld dat is opgehaald tijdens de collecte?

  Het geld uit de collecte wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, hulpverlening en aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.