Bijeenkomst werken en epilepsie

16 juni 2023

Ervaar jij problemen bij het zoeken naar werk en/of werken met epilepsie? Ben je tussen de 18 en 35 jaar? Wil je in contact komen met lotgenoten van jouw leeftijd die in hetzelfde schuitje zitten? Kom dan op vrijdag 16 juni naar de eerste bijeenkomst ‘Werken en epilepsie’ voor en door jongeren met epilepsie! Tijdens deze fysieke bijeenkomst bij EpilepsieNL in Houten krijg je een kans om jezelf, lotgenoten en werkgevers beter te leren kennen! Online aansluiten is alleen mogelijk tijdens de workshops.

Hoe ziet de dag eruit?

Na een korte introductie en officiële aftrap van het evenement om 10.00 uur is er ruim de tijd om ervaringsverhalen te delen met elkaar. De setting van dit onderdeel is geheel informeel en laagdrempelig, dus je hoeft niks voor te bereiden. Mocht je tijdens het evenement de behoefte hebben om een verhaal te vertellen, dan krijg je daar de ruimte voor! Vervolgens gaan we samen lunchen, een eerste kans om kennis te maken met lotgenoten. Na de lunch vinden de workshops plaats en is er nog een netwerkborrel. In totaal kun je twee workshops volgen. De borrel (tot maximaal 18.00 uur) is een tweede moment om in gesprek te gaan met jouw lotgenoten en zelfs potentiële werkgevers!

Workshops

De workshops zijn ingericht om jongeren met epilepsie te ondersteunen in hun vragen over werk vinden en werken met epilepsie. Je kan in het aanmeldformulier aangeven welke twee workshops jouw voorkeur hebben om te volgen. De indeling van de workshops is als volgt:

Workshop 1: Loopbaanoriëntatie Tijdens deze workshop zul je aan de slag gaan met een oriëntatie op het werkveld. Waar liggen jouw kwaliteiten en wat vind je leuk om te doen? Je gaat leren hoe je jouw CV zo aantrekkelijk mogelijk maakt.
Workshop 2: Contact met werkgevers Wanneer je weet wat voor banen er bij jou passen, kun je beginnen met het contact met werkgevers. In deze workshop leer je hoe je een motivatiebrief schrijft en wat de do’s en don’ts zijn tijdens een sollicitatiegesprek.
Workshop 3: Werken met epilepsie In deze workshop gaan we aan de slag met communicatie tijdens het werken. Hoe kun je collega’s informeren over jouw epilepsie? En wat als het even niet goed gaat? Hoe zorg je er dan voor dat jouw leidinggevende en collega’s dit begrijpen?
Workshop 4: Ondernemerschap Wil je niet in loondienst werken voor een vaste werkgever? Maak kennis met het ondernemerschap! Als ondernemer bepaal je jouw aanbod zelf, kies je een eigen prijs en ben jij het visitekaartje van je bedrijf. In deze workshop leer je welke vaardigheden handig zijn in jouw reis als beginnende ondernemer.

Datum, tijd en locatie

  • Vrijdag 16 juni, 10.00 uur tot maximaal 18.00 uur
  • EpilepsieNL, De Molen 35, 3994 DA HOUTEN

Aanmelden

Er is plek voor 30 deelnemers op onze locatie, dus meld je op tijd aan. Samen maken we er een inspirerende dag van! Schrijf je uiterlijk voor 10 juni in.

Heb je vragen over het evenement? Stuur dan een mail naar jongeren@epilepsie.nl.

Bijeenkomst werken en epilepsie

Contactgegevens(Vereist)
We hebben graag persoonlijk contact. Laat je telefoonnummer achter, zodat wij je een keer kunnen bellen over onze aanpak, activiteiten en campagnes.
Welke twee workshops hebben jouw voorkeur?

EpilepsieNL gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.