Help mee

Zonder hulp van vrijwilligers en donateurs kan het Epilepsiefonds niet bestaan. We ontvangen geen subsidie van de overheid en zijn daarom volledig afhankelijk van uw hulp. Wilt u meehelpen? U kunt u op verschillende manieren inzetten voor mensen met epilepsie. Word donateur, meld u aan als vrijwilliger of organiseer een eigen actie!

Geef geld

Met uw bijdrage steunt u wetenschappelijk onderzoek, voorlichting over epilepsie, aangepaste vakantiereizen en individuele hulpverlening. Doneren kan op verschillende manieren.

Bekijk de mogelijkheden

Word vrijwilliger

Vrijwilligerswerk geeft voldoening en is leuk om te doen. Hebt u een paar uurtjes over voor mensen met epilepsie? Help met de collecte of ga mee als begeleider op een van onze vakantiereizen.

Collecteer mee of word vakantievrijwilliger

Nalaten aan het Epilepsiefonds

Wij dromen van een wereld zonder epilepsie. Door het Epilepsiefonds als goed doel op te nemen in uw testament, draagt u op een bijzondere manier bij aan deze droom.

Meer informatie

Steun als bedrijf

Als bedrijf het Epilepsiefonds steunen? Plaats een collectebus op uw balie, sponsor materiaal, of bied structurele steun in de vorm van donaties of expertise.

Uw bedrijf kan helpen!

Veelgestelde vragen

 • Er was iemand bij mij aan de deur met de vraag of ik donateur van het Epilepsiefonds wil worden. Klopt dat?

  Ja, om mensen met epilepsie te kunnen blijven helpen, is het Epilepsiefonds altijd op zoek naar nieuwe donateurs. Een methode die het fonds daarvoor inzet, is huis-aan-huiswerving. De wervers zijn herkenbaar aan een rode of witte jas met het logo van het Epilepsiefonds. Ze moeten zich legitimeren als u daarom vraagt en hebben een identificatiekaart met een ID-nummer. De wervers mogen geen geld aannemen. Als u uw handtekening zet op de machtiging, bent u donateur. De ingevulde formulieren worden door het Epilepsiefonds verwerkt. Binnen 2 weken ontvangen de nieuwe donateurs een bevestiging van hun donateurschap. Als u vragen of opmerkingen hebt over donateurswerving van het Epilepsiefonds, dan horen wij dat graag via 030 63 440 63 of via donateurs@epilepsiefonds.nl.

 • Ik ben gebeld met de vraag of ik voor het Epilepsiefonds wil meespelen met de VriendenLoterij. Klopt dat?

  Ja, u kunt gebeld worden door een telemarketeer met de vraag of u wilt meespelen met de VriendenLoterij. De VriendenLoterij steunt organisaties die zich inzetten voor gezondheid en welzijn in Nederland. Als u via de VriendenLoterij meespeelt voor het Epilepsiefonds, gaat de helft van uw inleg per lot naar het Epilepsiefonds.

 • Wat doet het Epilepsiefonds met mijn donatie?

  Donaties worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, hulpverlening en vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

 • Hoe weet ik of mijn gift aan het Epilepsiefonds op een verantwoorde manier wordt besteed?

  Het Epilepsiefonds heeft het CBF-Keur. Dit keurmerk wordt door het CBF toegekend aan goede doelen die op een verantwoorde manier omgaan met het geld van hun donateurs.