Deelnemers gezocht voor een groepsinterview in onderzoek naar epilepsie

Heb jij epilepsie, ben je ouder dan 18 jaar en wil jij je bijdragen aan medisch-ethisch onderzoek? Onderzoekers van het UMC Utrecht nodigen je uit om deel te nemen aan een groepsinterview over hersen-organoïden.

Wat zijn hersen-organoiden en wat kun je ermee?
Hersen-organoïden, ook wel mini-breintjes genoemd, worden gemaakt in een lab door gedoneerde cellen op te kweken in 3D. Deze organoïden worden vervolgens ingezet om hersenaandoeningen, zoals epilepsie, te bestuderen en nieuwe medicijnen te ontwikkelen.

Wat willen ze onderzoeken?
Om onderzoek met organoïden te versnellen en te verbeteren, wordt door universiteiten steeds vaker samengewerkt met bedrijven. De onderzoekers willen graag onderzoeken hoe mogelijke donoren denken over de betrokkenheid van deze bedrijven in onderzoek met door hun gedoneerd materiaal.

Meedoen of vragen?
Wilt u meer horen over onderzoek met organoïden en uw mening delen? Meldt u zich dan aan voor het groepsinterview. Dit interview zal online plaatsvinden via MS Teams en ongeveer 90 minuten duren. U hoeft zich niet voor te bereiden. De datum en tijd wordt afgestemd met de geïnteresseerden. Voor meer informatie kunt u mailen naar h.degroot-3@umcutrecht.nl (Hanna de Groot – onderzoeker).