Tips voor jou als digitale collectant

Online collecteren is nieuw voor ons allemaal. Niet meer langs de deuren, maar via online kanalen je contacten benaderen. We geven je graag tips hoe je dit het beste aan kunt pakken!

Omdat je misschien niet bekend bent met online collecteren, is het verstandig eerst even te oefenen. Bijvoorbeeld door de eerste keer dat jij je collectebus deelt, dit met iemand in je directe omgeving te doen. Dat zou je moeder kunnen zijn, of je echtgenoot of kind. Zo weet je zeker dat het goed werkt, voordat je andere mensen benaderd.

Tip 1: Maak je berichtje persoonlijk

Hoe persoonlijker jouw berichtje is, hoe eerder mensen geneigd zijn iets te geven. Vertel bijvoorbeeld waarom jij het belangrijk vindt om je in te zetten voor het Epilepsiefonds en hoeveel je op hoopt te halen. Denk je er ook aan een leuke profielfoto aan je collectebus toe te voegen? Zo kunnen je familie, vrienden, collega's of buren direct zien wie ze steunen. 

Inspiratie nodig? Kijk hier voor voorbeeldteksten!

Tip 2: Deel je collectebus via social media

Heb je een collectebus aangemaakt, inclusief persoonlijke motivatie en een leuke profielfoto? Dan is het nu tijd om hem te delen. Dit kan op verschillende manieren, onder andere via Facebook, Twitter en LinkedIn. Op de pagina van jouw collectebus, kun je direct kiezen op welk kanaal jij jouw bericht wilt delen.

Tip 3 : Vraag je netwerk om je bus te delen

Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen een digitale duit in je online collectebus doen, kun je vragen of mensen hem verder willen delen. Wist je dat je met WhatsApp ook hele groepen tegelijk kunt berichten? Op deze pagina leggen we uit hoe je een verzendlijst maakt

Tip 4: Deel je collectebus per e-mail

Niet iedereen zit op social media. Je kunt daarom ook een mail sturen, om ook die mensen te bereiken. 

Grotere groepen e-mailen 
Wil je meerdere mensen in 1 keer mailen? Zet de contacten dan in de BCC. Zo blijven alle e-mailadressen anoniem en bereik je met 1 mail een grote groep mensen.

Tip 5: Collecteer via Zoom/Teams/Skype

Vergader je via Teams of Zoom? Of heb je een digitale borrel met vrienden? Handig, dan heb je veel mensen bij elkaar. Hét moment om ze te laten zien hoe enthousiast jij bent over het werk van het Epilepsiefonds. Na afloop scannen je collega’s of vrienden de QR-code en haal je in 1 klap een heleboel geld op voor onderzoek naar epilepsie. We maakten een PowerPointpresentatie om je hierbij te helpen.

Tip 6: Bedank je donateurs

Wij zijn ontzettend blij met iedere donatie, en jij ongetwijfeld ook! Bedank daarom na elke donatie je donateur persoonlijk. Het is een kleine moeite, en hierdoor laat je zien hoe blij je bent met de donatie. Ook blijft jouw collectebus hierdoor onder de aandacht. 

Als anderen zien hoe dankbaar jij bent, zullen ze eerder geneigd zijn ook iets bij te dragen. Het werkt echt!

Veel plezier met online collecteren!

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar
Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Neem gerust contact op via collecte@epilepsiefonds.nl

Heb je nog tips voor ons?
Heb je na het lezen van bovenstaande tips nog een leuke toevoeging? Laat het ons weten via collecte@epilepsiefonds.nl. Met jouw tip help jij andere collectanten.