"Het was een spannende tijd"

Marte op bezoek bij de kinderneuroloog

Toen Marte ruim 3 jaar oud was kreeg ze de diagnose epilepsie. Gelukkig werd ze met medicatie aanvalsvrij. Het ging zo goed dat ze de medicijnen mocht afbouwen. Voor controle gaat ze naar dokter Jansen.

Medicatie langzaam afbouwen

Toen Marte (5) epilepsie bleek te hebben, kreeg ze medicijnen om de aanvallen te onderdrukken. Die hielpen goed en Marte werd al snel aanvalsvrij. Kinderneuroloog Floor Jansen, werkzaam in het UMC Utrecht Hersencentrum, adviseerde haar ouders de medicijnen voorzichtig af te bouwen om te kijken hoe het zonder zou gaan. Marte mocht dus stoppen met het 'roze drankje'.

Minder alert in de klas

Sinds Marte de medicijnen heeft afgebouwd, gaat het gelukkig goed. Ze heeft geen aanvallen meer gehad en haar ouders vinden haar vrolijk en stabiel. De school heeft wel een paar keer aangedrongen op een gesprek. De leerkracht vindt Marte soms wat stilletjes en minder alert. Vader Wouter en moeder Magali vragen zich af of haar gedrag met de epilepsie te maken heeft of dat Marte gewoon wat meer tijd nodig heeft na alles wat er is gebeurd. Dokter Jansen en de ouders spreken af om Marte voor de zekerheid te laten testen.

Benefietdiner en veiling

Natuurlijk hoopt iedereen dat de aanvallen van Marte wegblijven. Soms groeien kinderen namelijk over epilepsie heen. Haar ouders hebben ervaren dat de diagnose ingrijpend was, ze hadden nooit verwacht dat dit hun kind zou overkomen. Wouter wil dan ook graag wat doen om de strijd tegen epilepsie te steunen. Hij is lid van de Ronde Tafel in Driebergen, een club die lokale en landelijke serviceprojecten actief steunt. Samen met andere leden van deze club komt Wouter in actie voor het Epilepsiefonds. Op 19 juni organiseren ze een benefietdiner en een grote veiling. Op Wereld Epilepsiedag (9 februari 2015) openden Wouter en andere leden van de Ronde Tafel de Amsterdamse Beurs om aandacht te vragen voor dit fondsenwervende evenement en voor epilepsie.