"Het voelt alsof ik hier hoor te werken"

Remco werkt als magazijnmedewerker bij het Epilepsiefonds

In het magazijn van het Epilepsiefonds kun je met gemak verdwalen. Gelukkig weet Remco de weg. Hij werkt al meer dan 20 jaar bij het Epilepsiefonds als administratief magazijnmedewerker.

"In mijn functie heb ik een centrale rol binnen de organisatie. Ik help de afdeling Vakantiereizen bij het voorbereiden van speciale vakantiereizen voor mensen met epilepsie. Daarvoor hebben we de spel- en verzorgingsmaterialen nodig. Ook help ik de afdeling Voorlichting bij het verzenden van brochures en voorlichtingsdvd's. Daarnaast bestel ik voor alle afdelingen de kantoorartikelen, verwerk ik de post en help ik met allerhande klusjes. Als de printer of de telefoon niet werkt, dan word ik erbij geroepen." Remco wijst naar de grote tenten die in het magazijn liggen. "Iedere vakantie zet ik de tenten voor de kampeerreis op en breek ik ze na de vakantie weer af. Een paar jaar geleden wilden we de tenten afbreken toen het heel hard begon te hozen. We hebben in de stromende regen de tenten meegenomen naar kantoor. Daarna hebben we ze in een parkeergarage laten drogen. Het was een hele onderneming!"

Zelf epilepsie

Remco heeft het enorm naar zijn zin bij het Epilepsiefonds. "Het voelt alsof ik hier hoor te werken, ik zit hier op mijn plaats. Toen ik 16 was, werd er bij mij officieel epilepsie vastgesteld. Maar waarschijnlijk heb ik het al sinds mijn twaalfde. Door de epilepsie ben ik blijven zitten: ik had absences en miste daardoor stukken uitleg van de docent. Toen ik te horen kreeg dat ik medicijnen moest innemen voor mijn epilepsie, was ik nog jong en rebels. Ik vond het niet nodig om deze altijd te slikken en daardoor heb ik een stuk of 3 heftige aanvallen gehad." Gelukkig gaat het inmiddels beter met Remco. "Nu slik ik altijd op tijd mijn medicijnen en ben ik al jaren aanvalsvrij."

Verspreiding collectematerialen

Gelukkig heeft Remco ook hulp bij zijn werk. Koos, die samen met Remco op de foto bovenaan deze webpagina staat, rijdt op verzoek van Remco het hele land rond. "Koos is al 14 jaar vrijwilliger bij het Epilepsiefonds en brengt de collectematerialen naar de juiste plek. Vooral in de weken vlak voor de collecte is hij een grote steun. Maar Koos houdt mij ook aan het werk! Hij komt regelmatig naar me toe met klusjes die ik nog moet oplossen."

Collecteren met het gezin

Zelf zet Remco zich ook in als collectevrijwilliger bij het Epilepsiefonds als collecteleider van zijn wijk. "Eerst collecteerde ik in Utrecht, maar toen de collecteleider in mijn woonwijk ermee ophield, besloot ik het over te nemen." Remco heeft de collecte in zijn wijk goed geregeld." Mijn hele gezin collecteert mee. Ik loop samen met mijn 2 zoons en mijn dochter en vrouw helpen ook mee. Zo is het hele gezin gezellig druk in de collecteweek en halen we geld op voor het Epilepsiefonds!"