Ambassadeurs

De ambassadeurs van het Epilepsiefonds zetten zich belangeloos in om epilepsie onder de aandacht te brengen. Ze willen meer openheid over de aandoening en meer geld voor wetenschappelijk onderzoek. Epilepsie is nog steeds niet te genezen en dat moet veranderen!

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen is presentatrice en televisie-kok. Omdat haar dochter epilepsie heeft, weet zij uit eigen ervaring hoe groot de impact van de aandoening op een leven is. "Als ik mijn rechterarm, waarmee ik alles doe, kon opofferen en haar epilepsie was weg, dan deed ik het gisteren. Iedere aanval breekt mijn hart."

Erwin Koeman

Erwin Koeman

Erwin Koeman heeft een dochter met epilepsie en wil graag dat er meer bekendheid komt over de aandoening. 

“Omdat het een onderbelicht onderwerp is, hebben mensen vaak een verkeerd beeld van epilepsie. Ze denken meteen aan de meest erge vormen van aanvallen. Met mijn ambassadeurschap hoop ik op meer publiciteit voor het Epilepsiefonds en daardoor meer openheid over epilepsie. Wat is het precies? Hoe ontstaat het? Hoe ga je ermee om? Daarnaast is het belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoeken. Hoe meer we over epilepsie weten, hoe beter.”

Anne Kien

Anne Kien

De zoon van Anne is dankzij een ingrijpende hersenoperatie, waarbij zijn linkerhersenhelft “uit” is gezet, aanvalsvrij geworden. 

“Op zijn zesde kreeg Matthijs zijn eerste zware epileptische aanval. Ik hield hem vast, maar kon hem totaal niet bereiken. Ik raakte in paniek; mijn kind was weg. Het leek of hij alleen nog een lege huls was. Hij had vierentwintig uur per dag aanvallen. Het is verschrikkelijk om je kind een aanval te zien hebben, zonder dat je iets kunt doen. Sinds zijn linkerhersenhelft ‘uit’ is, is hij aanvalsvrij. Hij kreeg de kans om opnieuw te beginnen en ik kreeg mijn zoon terug."