Ambassadeurs

De ambassadeurs van het Epilepsiefonds zetten zich belangeloos in om epilepsie onder de aandacht te brengen. Ze willen meer openheid over de aandoening en meer geld voor wetenschappelijk onderzoek. Epilepsie is nog steeds niet te genezen en dat moet veranderen!

Erwin Koeman

Erwin Koeman

Erwin Koeman is sinds 1 januari 2004 ambassadeur van het Epilepsiefonds. Hij heeft een dochter met epilepsie en wil graag dat er meer bekendheid komt over de aandoening. 

“Omdat het een onderbelicht onderwerp is, hebben mensen vaak een verkeerd beeld van epilepsie. Ze denken meteen aan de meest erge vormen van aanvallen. Met mijn ambassadeurschap hoop ik op meer publiciteit voor het Epilepsiefonds en daardoor meer openheid over epilepsie. Wat is het precies? Hoe ontstaat het? Hoe ga je ermee om? Daarnaast is het belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoeken. Hoe meer we over epilepsie weten, hoe beter.”

Over Erwin

Opgegroeid in een echte voetbalfamilie begon Erwin Koeman zijn spelerscarrière in 1978 bij FC Groningen. Met PSV werd hij twee keer landskampioen en met KV Mechelen een keer. Met deze Belgische club won hij in 1988 de Europa Cup II en de Europese Super Cup. In datzelfde jaar veroverde Erwin ook de Europese titel met het Nederlands Elftal, waarvoor hij in totaal 33 keer uitkwam.

In 1998 nam Erwin als speler afscheid van het betaald voetbal en ging aan de slag als jeugdtrainer, later assistent-trainer, bij PSV. Na bondscoach te zijn geweest van Hongarije en hoofdtrainer van Feyenoord, FC Utrecht, FC Eindhoven en RKC Waalwijk is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Vanaf seizoen 2014-2015 werkt Erwin als assistent-trainer bij Southampton, samen met zijn broer Ronald.

Miryanna van Reeden

Miryanna van Reeden

Actrice Miryanna van Reeden ondersteunt vanaf mei 2011 het werk van het Epilepsiefonds. Ze speelt een belangrijke rol in de publiekscampagne ‘Met epilepsie weet je het nooit'. In haar directe omgeving heeft Miryanna weinig ervaring met epilepsie. Om een goede ambassadeur te kunnen zijn heeft zij zich meteen in de aandoening verdiept en onder meer een bezoek gebracht aan een epilepsiecentrum. Miryanna hoopt dat zij als ambassadeur kan bijdragen aan meer aandacht voor epilepsie.

“Er zijn duizenden mensen die last hebben van aanvallen, onder wie veel kinderen. Maar ik hoor er nooit iets over, het lijkt bijna alsof het geen probleem is. En dat is het wel! Epilepsie is nog steeds niet te genezen, terwijl er met alle technieken van deze tijd toch een oplossing zou moeten zijn? Daarom verdient epilepsie meer aandacht. Ik wil graag mijn bijdrage leveren en mensen oproepen om het Epilepsiefonds te steunen.”

Over Miryanna

Miryanna van Reeden studeerde in 1990 af aan de Toneelschool in Amsterdam. De eerste jaren van haar carrière speelde ze in diverse theaterproducties. Met de rol van Charlotte Noordermeer in de dramaserie 'Westenwind' verwierf Miryanna nationale bekendheid. Rollen in tv-series als 'Julia's Tango', 'Onderweg naar Morgen' en de jeugdserie 'Raveleijn' volgden. Ook speelde ze de hoofdrol in de succesvolle film 'Liever Verliefd'.

Ook het theater blijft trekken. Miryanna toerde door het land met de voorstellingen 'Eten met vrienden' (2012) en 'Baantjer in het Theater' (2013-2014). In het najaar van 2014 heeft ze een van de hoofdrollen gespeeld in het humoristische stuk 'De Huisvrouwmonologen'. Naast haar acteerwerk spreekt Miryanna regelmatig radio- en tv-commercials in.