Ambassadeurs

De ambassadeurs van het Epilepsiefonds zetten zich belangeloos in om epilepsie onder de aandacht te brengen. Ze willen meer openheid over de aandoening en meer geld voor wetenschappelijk onderzoek. Epilepsie is nog steeds niet te genezen en dat moet veranderen!

Erwin Koeman

Erwin Koeman

Erwin Koeman heeft een dochter met epilepsie en wil graag dat er meer bekendheid komt over de aandoening. 

“Omdat het een onderbelicht onderwerp is, hebben mensen vaak een verkeerd beeld van epilepsie. Ze denken meteen aan de meest erge vormen van aanvallen. Met mijn ambassadeurschap hoop ik op meer publiciteit voor het Epilepsiefonds en daardoor meer openheid over epilepsie. Wat is het precies? Hoe ontstaat het? Hoe ga je ermee om? Daarnaast is het belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoeken. Hoe meer we over epilepsie weten, hoe beter.”

Over Erwin

Opgegroeid in een echte voetbalfamilie begon Erwin Koeman zijn spelerscarrière in 1978 bij FC Groningen. Met PSV werd hij twee keer landskampioen en met KV Mechelen een keer. Met deze Belgische club won hij in 1988 de Europa Cup II en de Europese Super Cup. In datzelfde jaar veroverde Erwin ook de Europese titel met het Nederlands Elftal, waarvoor hij in totaal 33 keer uitkwam.

In 1998 nam Erwin als speler afscheid van het betaald voetbal en ging aan de slag als jeugdtrainer, later assistent-trainer, bij PSV. Na bondscoach te zijn geweest van Hongarije en hoofdtrainer van Feyenoord, FC Utrecht, FC Eindhoven en RKC Waalwijk is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Vanaf seizoen 2014-2015 werkt Erwin als assistent-trainer bij Southampton, samen met zijn broer Ronald.

Anne Kien

Anne Kien

De zoon van Anne is dankzij een ingrijpende hersenoperatie, waarbij zijn linkerhersenhelft “uit” is gezet, aanvalsvrij geworden. 

“Op zijn zesde kreeg Matthijs zijn eerste zware epileptische aanval. Ik hield hem vast, maar kon hem totaal niet bereiken. Ik raakte in paniek; mijn kind was weg. Het leek of hij alleen nog een lege huls was. Hij had vierentwintig uur per dag aanvallen. Het is verschrikkelijk om je kind een aanval te zien hebben, zonder dat je iets kunt doen. Sinds zijn linkerhersenhelft ‘uit’ is, is hij aanvalsvrij. Hij kreeg de kans om opnieuw te beginnen en ik kreeg mijn zoon terug."

Over Anne

Anne is al jaren zelfstandig ondernemer en eigenaar van trainingsbureau Motivatio. Naast haar passie voor menselijk gedrag heeft Anne een eigen trainings- en vergaderlocatie in Almere: deVLOER, een inspirerende plek die inmiddels door diverse bedrijven wordt gebruikt en verschillende prijzen heeft gewonnen. In 2012 is Anne benoemd Flevolands’ zakenvrouw van het jaar in de categorie ZZP.

Op 1 november 2015 is haar debuut ‘Zonder meer zonder maar’ gelanceerd, over het leven met een kind met een beperking. Op 29 mei 2017 kwam haar tweede boek ‘Verder met de helft’ uit. Hierin beschrijft ze de intense weg die het gezin heeft afgelegd richting epilepsiechirurgie. Op 4 november 2017 heeft Anne een indrukwekkende TEDtalk gegeven.

Door haar ervaring als ondernemer én als moeder van een zorgintensief kind, weet Anne als geen ander hoe belangrijk het is de dingen te doen waar je energie van krijgt. Dit gegeven maakt haar tot een boeiende spreker, trainer en ambassadeur.

Miryanna van Reeden

Miryanna van Reeden

Actrice Miryanna van Reeden ondersteunt het werk van het Epilepsiefonds. In haar directe omgeving heeft Miryanna weinig ervaring met epilepsie. Om een goede ambassadeur te kunnen zijn heeft zij zich meteen in de aandoening verdiept en onder meer een bezoek gebracht aan een epilepsiecentrum. Miryanna hoopt dat zij als ambassadeur kan bijdragen aan meer aandacht voor epilepsie.

“Er zijn duizenden mensen die last hebben van aanvallen, onder wie veel kinderen. Maar ik hoor er nooit iets over, het lijkt bijna alsof het geen probleem is. En dat is het wel! Epilepsie is nog steeds niet te genezen, terwijl er met alle technieken van deze tijd toch een oplossing zou moeten zijn? Daarom verdient epilepsie meer aandacht. Ik wil graag mijn bijdrage leveren en mensen oproepen om het Epilepsiefonds te steunen.”

Over Miryanna

Miryanna van Reeden studeerde in 1990 af aan de Toneelschool in Amsterdam. De eerste jaren van haar carrière speelde ze in diverse theaterproducties. Met de rol van Charlotte Noordermeer in de dramaserie 'Westenwind' verwierf Miryanna nationale bekendheid. Rollen in tv-series als 'Julia's Tango', 'Onderweg naar Morgen' en de jeugdserie 'Raveleijn' volgden. Ook speelde ze de hoofdrol in de succesvolle film 'Liever Verliefd'.

Ook het theater blijft trekken. Miryanna toerde door het land met de voorstellingen 'Eten met vrienden' (2012) en 'Baantjer in het Theater' (2013-2014). In het najaar van 2014 heeft ze een van de hoofdrollen gespeeld in het humoristische stuk 'De Huisvrouwmonologen'. Naast haar acteerwerk spreekt Miryanna regelmatig radio- en tv-commercials in.