Leerstoelen

Het Epilepsiefonds steunt 3 leerstoelen epilepsie, waarbij een hoogleraar verantwoordelijk is voor onderwijs over epilepsie en onderzoek naar de aandoening.

Prof. dr. Paul Boon

Prof. dr. Paul Boon

Neuroloog en epileptoloog Prof. dr. Paul Boon is door het Epilepsiefonds per 1 februari 2019 aangesteld als ‘hoogleraar Neuromodulatie’ om het onderzoek naar deze behandelvorm te stimuleren. De leerstoel is ingesteld aan de Technische Universiteit Eindhoven. Lees meer over een concreet onderzoek binnen deze leerstoel in het artikel ‘Epilepsie bijsturen met elektriciteit’. 

Prof. dr. Eleonora Aronica

Prof. dr. Eleonora Aronica

Prof. dr. Eleonora Aronica is sinds 2012 bijzonder hoogleraar pathologie van het zenuwstelsel met speerpunt epilepsie bij het Swammerdam Institute of Life Sciences, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. Het Epilepsiefonds financiert de leerstoel samen met Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). Aronica zet zich in voor het verbinden van fundamenteel onderzoek met de medische praktijk en voor onderwijs.

Prof. dr. Bert Aldenkamp

Prof. dr. Bert Aldenkamp

Prof. dr. Bert Aldenkamp is sinds 2002 bijzonder hoogleraar epilepsie aan de Universiteit van Maastricht en het academisch ziekenhuis Maastricht (azM). Hij onderzoekt het effect van epilepsie op het dagelijks leven en op de kwaliteit van het leven en hij doet onderzoek naar de gevolgen van epilepsie op geheugen, taal en aandacht en de psychosociale gevolgen van epilepsie. Eind 2011 is deze leerstoel geëvalueerd en verlengd met vijf jaar.