Voor een recordbedrag aan epilepsieonderzoek van start

13 april 2017

Epilepsie heeft een ingrijpende invloed op iemands leven. Nog steeds zijn er in Nederland 120.000 mensen die epilepsie hebben en elk moment een aanval kunnen krijgen. De komende jaren gaat dat aantal naar verwachting alleen maar groeien. Daarom wil het Epilepsiefonds genezing van epilepsie zo snel mogelijk dichterbij brengen. Om dat te bereiken hebben we het voor elkaar gekregen dat er dit jaar een recordbedrag van € 4,6 miljoen voor verschillende epilepsieonderzoeken beschikbaar is.

Elk jaar kan het Epilepsiefonds dankzij de steun van trouwe donateurs een aantal epilepsieonderzoeken financieren. Jaarlijks starten er vanuit dit traject drie of vier onderzoeken. In 2017 gaan er vanuit deze eigen onderzoeksronde vier nieuwe en veelbelovende onderzoeken van start.

Daarnaast was er ook de kans om dankzij diverse samenwerkingsprojecten een aantal extra onderzoeken op te starten. In het programma 'Translationeel Onderzoek' kunnen door samenwerking tussen de overheidsorganisaties ZonMw, Health~Holland en het Epilepsiefonds dit jaar drie nieuwe epilepsieonderzoeken ter waarde van € 2,5 miljoen euro beginnen.

Tenslotte maakte Health~Holland, topsector Life Science & Health, dit jaar ook geld beschikbaar voor samenwerkingsprojecten tussen onderzoeksinstituten en bedrijven waarbij het doel is om onderzoeksresultaten te vertalen naar innovatieve producten en diensten. Binnen dit programma gaat er nog eens € 1,5 miljoen euro aan epilepsieonderzoek van start. Ook het Epilepsiefonds draagt daaraan bij. Bent u benieuwd welke onderzoeken er gehonoreerd zijn? Bekijk dan onze overzichtspagina 'Door ons gesubsidieerde onderzoeken'.