Stap over van zorgverzekering én doneer aan het Epilepsiefonds

13 november 2020

Twee studenten uit Delft zaten tijdens de eerste lockdown niet stil... Tom Schuurmans en Dennis Botman creëerden in een paar maanden tijd een online platform waarmee je tijdens het overstappen van zorgverzekering zonder enige kosten ook een goed doel steunt. “Zo kun je op de meest eenvoudige manier ooit doneren aan een goed doel. Zonder dat dit kosten met zich meebrengt voor zowel het goede doel als de donateur!”, legt het tweetal uit.

Tom en Dennis studeren aan de TU Delft. "We willen allebei iets doen voor onze maatschappij en zien dat alle goede doelen het zwaar hebben. Onze ondernemersspirit én technische achtergrond aan de TU Delft maakt dat we anders kijken naar fondsenwerving. Het combineren van deze technische blik met bestaande succesformules voor effectieve fondsenwerving vormt de basis van ons platform: Stap over en steun.”

Steeds meer mensen stappen over van zorgverzekering

Al jaren nemen de zorgpremies toe in Nederland. Steeds meer Nederlanders stappen daarom jaarlijks over van zorgverzekering. Dit jaar wordt verwacht dat de stijging extra groot zal zijn, vanwege het coronavirus. In 2019 stapten 1,2 miljoen Nederlanders over.

De zorgpremies voor 2021 zijn nu bekend. Voor veel mensen is dit hét moment om met één simpele overstap te besparen voor het gehele jaar. De twee studenten hopen met hun platform, dat op 12 november aanstaande wordt gelanceerd, een kleine opsteker te kunnen realiseren voor de deelnemende Nederlandse goede doelen.

Hoe werkt het platform Stap over en Steun?

Hoe werkt het platform Stap over en Steun?

Via de website Stap over en steun.nl kun je eenvoudig voor het Epilepsiefonds kiezen. “Vervolgens vindt de daadwerkelijke overstap van zorgverzekering plaats kan 'Stap over en steun' het mogelijk maken om €15 bij te dragen aan het Epilepsiefonds.”