Katwijkers rennen anderhalve marathon over het strand

Katwijkers rennen anderhalve marathon over het strand

1 september 2020

Uitgeput kwamen Rick, Lars en Gideon over de finish, nadat zij samen 180 kilometer over het strand hadden gerend. Met deze loodzware actie hebben ze een prachtig bedrag voor het Epilepsiefonds bij elkaar gerend. “We hopen dat we anderen inspireren om ook op een unieke manier iets bij te dragen.”

“Het was zó gaaf om te doen,” vertelt Rick ten Haken (29) enthousiast. Hij is al vijftien jaar collectant voor het Epilepsiefonds. “Omdat de collecte vanwege corona niet doorging, kon ik niet anders dan in actie komen.” Samen met twee vrienden, Lars en Gideon, begon hij aan Jouw Makkelijkste Challenge. “Wij doen het zware werk, hardlopen over het strand. Het enige dat de mensen hoefden te doen was doneren.”

Samen in actie

“Het voelde echt als iets dat we samen deden. Ik, Lars en Gideon, maar ook alle vrienden en familie die ons kwamen aanmoedigen langs de zijlijn. Ik was echt overweldigd door de spontane hulp van iedereen. Hartverwarmend.”

Je gezondheid is een voorrecht

Je gezondheid is een voorrecht

Nog nooit eerder had Rick zo’n afstand gelopen. “Het was loodzwaar, maar niet als je het vergelijkt met mensen die dagelijks met een aandoening moeten leven. Díe hebben het pas zwaar. Je gezondheid is een voorrecht.” Rick maakt van dichtbij mee hoe het is om te leven met een aandoening. Zijn zus, Wendy, heeft bij haar geboorte hersenbeschadiging opgelopen, waardoor zij zware epilepsie heeft. Rick: “Dit zorgt voor een beperking in haar zelfstandigheid. Ze mag bijvoorbeeld niet eens alleen douchen, omdat de kans dat ze een aanval krijgt altijd aanwezig is. Toch blijft ze positief en probeert het maximale uit het leven te halen. Dat inspireert mij enorm, en ik hoop met deze actie ook anderen te inspireren!”

In totaal hebben Rick, Lars en Gideon €13.000,- opgehaald met Jouw Makkelijkste Challenge. Alle donaties worden gelijk verdeeld tussen het Epilepsiefonds en Stichting Juul.