Floor komt in actie: "Ik wil wat terugdoen!"

27 januari 2021 "Ik dacht: komt dit ooit nog goed"

Epilepsie verstoort levens. Daarom zetten wij ons in voor mensen met epilepsie. Dit doen we graag samen met jou. Daarom zijn wij trots op Floor, die samen met haar vader in actie is gekomen.

Floor was 3 jaar toen ze de diagnose epilepsie kreeg. Gelukkig is Floor inmiddels alweer vier jaar aanvalsvrij, maar haar ouders zullen nooit het verdriet vergeten waar ze zeven jaar lang doorheen ging. Vader Miel: “Het was zo’n zoektocht. Steeds weer nieuwe medicijnen proberen. Floor had soms wel vijftig aanvallen per dag. Vreselijk om als ouder machteloos toe te moeten kijken. Komt dit ooit nog goed, denk je dan.” En toen kwam die bewuste ochtend, vier jaar geleden.

Floor en haar vader

“We kwamen ’s ochtends beneden en troffen Floor op de bank aan. Ze had de ene na de andere aanval. We wisten meteen: dit is niet goed. Pas in het ziekenhuis hielden haar aanvallen op. En het vreemde is: na die bewuste dag heeft Floor nooit meer een aanval gekregen!”

"We wilden graag iets terugdoen"

Inmiddels is Floor vier jaar aanvalsvrij, waarvan twee jaar zonder medicatie. “Daarom wilden wij graag in actie komen, door voetbaltrainingen te geven. Met deze actie willen wij graag wat terug doen, want er moet nog zoveel meer onderzoek komen naar deze vreselijke aandoening. Daarnaast hopen we ook andere ouders te laten zien dat het allemaal nog goed kan komen, hoe eindeloos het soms ook lijkt.”

Ook in actie komen?

Ook in actie komen?

Ook in actie komen voor kinderen zoals Floor? Ga naar inactievoorepilepsie.nl en start je eigen actie! Of steun de actie van Miel en Floor, om ouders van kinderen met epilepsie een hart onder de riem te steken.