Extra call € 50.000,- innovatief idee

Extra call € 50.000,- innovatief idee

18 januari 2018

In 2018 bestaat het Epilepsiefonds 125 jaar. In het kader van dit jubileum stelt het Epilepsiefonds € 50.000,- beschikbaar voor een onderzoeker met een innovatief idee.

Het idee moet aansprekend zijn voor een breed publiek en het moet duidelijk zijn dat het ten goede komt aan mensen met epilepsie. Met de subsidie kan het idee worden uitgewerkt. Aanvragers moeten onderdeel uitmaken van een onderzoeksgroep die een track record heeft op het gebied van epilepsieonderzoek. Ook moet er goedkeuring zijn voor de uitwerking. Het kan een pilot zijn die de aanzet kan vormen voor een nieuw projectidee.

Onderzoekers hebben tot 16 februari 2018 de tijd om ideeën in te sturen. De ideeën kunnen per email worden gestuurd naar pennink@epilepsiefonds.nl.

We verwachten:

1. Een beschrijving van het idee op maximaal twee A4-tjes
2. Een letter of commitment van het hoofd van de onderzoeksgroep
3. Een beschrijving van het tijdpad (maximaal 1 jaar)
4. Een compacte begroting (maximaal € 50.000,-)

De ideeën zullen worden beoordeeld door de Wetenschappelijke Adviesraad van het Epilepsiefonds.

Aan onze donateurs zal worden gevraagd of zij door middel van een jubileumgift willen bijdragen aan de financiering van de te honoreren aanvraag. Het Epilepsiefonds wacht de inzendingen met veel belangstelling af. We laten ons graag verrassen, want we zijn jarig!