Epilepsiefonds haalt ton op met online collecte

11 juni 2020

De online collectanten van het Epilepsiefonds haalden samen meer dan een ton op tijdens de digitale collecteweek. Collecteren kan nog tot 30 juni, dus de teller loopt nog steeds op. Vanwege de corona-maatregelen konden collectanten dit jaar niet langs de deuren, maar gelukkig konden zij via epilepsie.nl/collectebus een digitale collectebus aanmaken. Wel zo veilig.

Veel creativiteit

Dankzij de inzet van honderden vrijwilligers, is er al een prachtig bedrag opgehaald. “Het is hartverwarmend om te zien hoe onze collectanten zich keihard hebben ingezet,” vertelt Joost Wijnhoud, directeur van het Epilepsiefonds. “Veel vrijwilligers collecteren al jaren voor ons. Het vroeg dus veel creativiteit en aanpassingsvermogen om dit jaar op een totaal andere manier te collecteren. Ik wil onze collectanten en iedereen die een bijdrage heeft geleverd daar hartelijk voor bedanken.”

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen

Ook tv-kok en presentatrice Miljuschka Witzenhausen collecteert enthousiast door. De BN’er heeft een dochter met epilepsie, dus weet uit eigen ervaring hoeveel impact de aandoening heeft. “Hoe meer we ophalen voor het onderzoek naar epilepsie, hoe groter de kans dat mijn dochtertje een gewoon leven krijgt.” Iedere donatie is welkom, dus steun mensen met epilepsie en doneer aan de collectebus van Miljuschka!

Collecteren kan nog tot 30 juni

Collecteren kan nog tot 30 juni. Na die datum worden alle collectebussen gesloten en de totale opbrengst bekendgemaakt. Nog geen bus aangemaakt? Dat is eenvoudig geregeld via epilepsie.nl/collectebus.