Documentaire over epilepsie genomineerd voor Gouden Kalf

Documentaire over epilepsie genomineerd voor Gouden Kalf

2 oktober 2019

If You Are Not There, Where Are You? (IYANTWAY) is dubbel genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. "Ik ben er even niet" voor beste lange documentaire en de virtual reality-installatie "In My Absence" voor voor beste Interactive.

Het evenement Collective Ambition is een samenwerking tussen regisseur Maartje Nevejan en het Nederlands Film Festival, over het transmediale project If You Are Not There, Where Are You? (IYANTWAY). Dit project zoekt taal voor de multi- zintuiglijke ervaring van afwezigheid. En als je dan even weg bent, waar ben je dan? Via kunst en wetenschap doorbreekt If You Are Not There, Where Are You? de stilte rond absence epilepsie bij kinderen en jongeren.

Collective Ambition

Op 1 oktober ging Hanneke Groenteman tijdens het programma Collective Ambition in gesprek met verschillende kunstenaars, wetenschappers en filosofen over de unieke samenwerking om dit project te realiseren, het maakproces en hun fascinatie met de binnenwereld.

My Inner Wolf

Ook zal een WebApp gelanceerd worden. Interactive design studio Moniker creëerde in deze app het begin van een wereld, die aangevuld wordt met de stukjes binnenwereld van alle deelnemers. Langzaam brengen we zo onze gezamenlijke binnenwereld in kaart. Gemaakt op muziek van Joep Beving.

Mapping the Experience

Maartje Nevejan ontwikkelde de methodiek Mapping the Experience; ze koppelde tien kinderen met absence epilepsie aan tien specifieke kunstenaars. In co-creatie gaven zij vorm aan hun absence ervaring. De werken die hier zijn ontstaan vormen de basis van het gehele project. De opening van de expositie Mapping the Experience was op 1 oktober in het HKU Theater in Utrecht. Bezoekers kunnen zelf ervaren in welke wereld deze kinderen terechtkomen tijdens een aanval.